TO JE NAPAD NA ORUŽANE SNAGE HRVATSKE: Prisilno penzionisan Milanovićev vojni šef bezbednosti, on opleo po Vladi i ministru odbrane!

J. KERBLER, dopisnik "Večernjih novosti" - ZAGREB

20. 10. 2021. u 19:50

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović žestoko je reagovao na odluku ministra odbrane Marija Banožića koji je penzionisao Elvisa Burčula, zapovednika Počasno zaštitne jedinice zadužene i za bezbednost hrvatskog predsednika.

ТО ЈЕ НАПАД НА ОРУЖАНЕ СНАГЕ ХРВАТСКЕ: Присилно пензионисан Милановићев војни шеф безбедности, он оплео по Влади и министру одбране!

Foto: EPA

- Hrvatska vlada i ministar odbrane Mario Banožić izvršili su grubi nasrtaj na uredno funkcionisanje Oružanih snaga - reakcija je Milanovićeve kancelarije, iz koji se vidi da se načelnik Glavnog štama Oružanih snaga admiral Robert Hranj nije složio sa odlukom o penzionisanju Burčula.

Predsednikova kancelarija tvrdi da hrvatska Vlada pokušava da vodi kadrovsku politiku u vojsci, ne poštujući potrebe službe i odluke predsednika države koji je vrhovni zapovednik oružanih snaga. Podseća se da je Burčul obsvljao svoju dužnost u mandatima Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića i da niko nije imao primedbe na njegov rad.

- Iz postupka ministra odbrane vidljivo je kako vlada pokušava samovoljno da postavlja kadrove u jedinici čiji je prvenstveni zadatak zaštita, obezbeđenje i pružanje podrške predsedniku Republike kao vrhovnom zapovedniku oružanih snaga - reakcija je Milanovićeve kancelarije, dok Milanović poručuje da neće da dopusti nasrtaj dnevne politike u vojsci.

To je samo još jedan u nizu sukoba na relaciji predsednika države i hrvatske vlade, iako se činilo da su u poslednje vreme Milanović i premijer Andrej Plenković “zakopali sekire”.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)