JA NE USTOLIČUJEM VLADIKE I ARHIEPISKOPE PO CETINJU I NIKŠIĆU: Predsednik Milanović uz provokaciju najavio dolazak Đukanovića u Hrvatsku

J. KERBLER, dopisnik "Večernjih novosti" - ZAGREB

10. 09. 2021. u 18:16

CRNOGORSKI predsednik Milo Đukanović dolazi iduće sedmice u zvanični poset Zagrebu, gde će razgovarati sa domaćinom Zoranom Milanovićem.

ЈА НЕ УСТОЛИЧУЈЕМ ВЛАДИКЕ И АРХИЕПИСКОПЕ ПО ЦЕТИЊУ И НИКШИЋУ: Председник Милановић уз провокацију најавио долазак Ђукановића у Хрватску

Foto: EPA

Očekuje se da će Đukanovića primiti i premijer Andrej Plenković, ali detalji o čemu će razgovarati nisu poznati.

Milanović je najavio posetu i rekao da će se razgovarati i o nedavnim događajima.

- Crna Gora je susedna država, pre svega, tek onda članica NATO-a, i nas se to tiče. Ja ne ustoličujem vladike i arhiepiskope po Cetinju i Nikšiću, to nije moj posao niti bilo kojeg političara u Hrvatskoj. U Crnoj Gori je to srećom završilo bez ljudskih žrtava i verujem da će to tako biti i dalje - rekao je Milanović.

Milanović kaže da će dati svoju podršku  ”jednom konceptu građanske, sekularne Crne Gore”.

- Mi se u unutrašnje poslove susednih država zaista ne mešamo. Ono što radim prema Bosni i Hercegovini nije mešanje, to je samo jedan stav koji je jasan i koji ponavljam sve vreme. U Bosni i Hercegovini živi više Hrvata nego što ima Crnogoraca u Crnoj Gori, a kamoli Srba u Crnoj Gori. Mi znamo granicu, a neki to još očito nisu naučili -dodao je Milovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri