MAKEDONSKI predsednik Stevo Pendarovski izjavio je večeras da novi srpski patrijarh Porfirije treba da bude konsultovan o pitanju autokefalnosti kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve.

Komentari (7)

Pera

27.06.2021. 03:54

Jevrei iz mađarske broz tito izmislio je makedonsku crkvu pa je samim tim određuje karakter a u svetom pismu se kaže da su jevrei odgovorni za hristovo raspeće...takozvana makedonsko hrišćanstvo je tvorevina demohrišćana a vaseljenski patrijarh je turski oficir musliman u formi hrišćanina!

Aleksa Pufta

27.06.2021. 06:07

Srbija je najmanji problem Severnoj Makedoniji. Bolje bi bilo da se pozabave time da opstanu kao drzava jer najmanje dva suseda zele da ih rasparcaju a Srbija nije medju njima. Geneticari izadjose sa podatkom da su 97% kao mi Srbi pa bi bilo ruzno da mi ista ucinimo zao nasim rodjacima po genu a i po muci. Pitanje crkve i autokefalnosti je vekovno a smisao pravoslavlja je da se dobija uz ocev zagrljaj i parce slavskog kolaca iz kuce. A njima ako treba autokefalnost na silu mogu da je traze i od raspopa Mirasa.

Sredoje

27.06.2021. 06:57

Pa zar za SPC nije reseno to crkveno pitanje u Severnoj Makedoniji. Cini mi se da tamo, u Skoplju, stoluje arhiepiskop ohridski Jovan, s jos 3 episkopa. Zaista novi patrijarh SPC treba da bude uvidjajan prema raskolnicim a sto ne stavise tog Jovana na lomacu, nego stavise ga u kazamati Idrizovo samo 15 god I prognase sve sto je srpsko jos iz vrema Nemanjica.. Priznase da je Kosovo Siptarsko pa cak to potpisase I u UNESKO. Sto ima da prizna SPC, kad to uskoro postaje bugarsko ili siptarsko.

dobrivoje

27.06.2021. 07:03

Zaista ambiciozan piliticki par on i Zaev. Uspesno resili politicka unutrasnja I spoljns pitanja, jos ostaje samo crkveno-da proteraju Jovana iz Makedonije I sve sto je srpsko.

Blue Star

27.06.2021. 08:47

MPC-OA je starija od "SPC"!To vam je kao da cerka tvrdi da je starija od majke!Prema tome-dati priznanje-"TOMOS" Makedonskoj Pravoslavnoj Crkvi-OA!!!