"POTROŠIO SAM NOVAC NA DROGU, KOCKU I ŽENE": Tomislav skupljao pomoć za stradale na Baniji, pa šokirao naciju priznanjem

Novosti online

18. 06. 2021. u 13:19

ŠEF humanitarne organizacije Slavonsko srce iz Tovarnika Tomislav Baotić potrošio je novac koji je trebalo da bude presusmeren ljudima pogođenim zemljotresom na Baniji.

ПОТРОШИО САМ НОВАЦ НА ДРОГУ, КОЦКУ И ЖЕНЕ: Томислав скупљао помоћ за страдале на Банији, па шокирао нацију признањем

Foto: Printscreen/Dnevnik.hr

 Kako je sam priznao, on je taj novac potrošio na drogu, kocku i prostitutke, jer je, kaže, bio frustiran. 

Slučaj koji je podigao buru u Hrvatskoj dogodio se nedavno, a eskalirao je kada je Baotić pred kamerama priznao da je novac nenameski potrošio, a u svom obrazlaganju navdeo je da njemu nije pošteno to što "sredstva koja je ovo udruženje imalo na računu nije smeo koristiti kako i gde je hteo".

Inače, novac je trebalo biti uplaćen za obnovu kuće porodice Sigur iz Glinske Poljane koja je bila oštećena u zemljotresu koji se dogodio početkom ove godine. Nakon što je Baotić obznanio šta se desilo sa novce, ova porodica je, prenose hrvatski mediji, ostala razoračarana, i "ničemu sve više ne nada".

Slučaj je stigao i do nadležnih organa. Ministarstvo za socijlana pitanja je ovaj slučaj prijavilo Državnom tužilaštvu Republike Hrvatske (DORH).

Baotić je pred kamerama priznao šta je uradio i kaže da je spraman da snosi odgovornost za svoja dela.

- Nisam jednostavno hteo da dam novac nikome, nego sam ga nenamenski potrošio. Na kocku, drogu i prostitutke - rekao je Baotić i dodao: 

- 'Potrošio sam, što sad da radim? Da se ubijem.

(Dnevnik.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest