KAKVE VAM OPASNOSTI PRETE, ŠTA NASLEĐUJETE: Proverite kakva vam je osma astrološka kuća - Ona otkriva i način i mesto smrti

Astrolog Marina Jungić Milošević

04. 03. 2024. u 13:00

JEDNA od tri kritične astrološke kuće (uz šestu i dvanaestu), koja odgovara znaku Škorpije, simbolizuje borbenost, strast, hrabrost, novac, seks, intuiciju, povrede, moć regeneracije, smrt...

КАКВЕ ВАМ ОПАСНОСТИ ПРЕТЕ, ШТА НАСЛЕЂУЈЕТЕ: Проверите каква вам је осма астролошка кућа - Она открива и начин и место смрти

Foto Pixabay free images

Preko znaka (ili više njih) u koje "pada" ovo polje, vidi se od čega vam preti opasnost i kako se ponašate kada se nađete u njoj, čega morate da se čuvate, kakvi izazovi vas privlače.

Osma kuća predstavlja i finansijsku podršku koju dobijate od drugih, zatim, nasledstva, legate, testamente, tajne, poroke, kao i moć duhovnog i fizičkog preporoda. Dobro aspektovane planete u ovoj kući ukazuju na velike finansijske dobitke, uglavnom bez mnogo truda i talenat za rukovanje tuđim novcem (bankari, ekonomisti). Osmo polje predstavlja novac i imovinu bračnog druga, kao i alimentaciju, zatim, poreze, banke, osiguravajuće kuće.

Takođe, simbolizuje materijalne gubitke, štetu i opasnost od hapšenja, nasilje, fatalne bolesti, životne opasnosti, operacije, rane, povrede, rat, razaranje. Sve ovo zavisi od aspekata koje obrazuju vladaoci ove kuće u ličnom horoskopu, kao i planete koje se nalaze u njoj.

Foto: Free Images Pixabay

Tako su osobe sa dobro aspektovanim Suncem u osmoj kući dobrog zdravlja, veliki borci, izuzetno hrabre, poseduju ogromnu energiju, vole opasnosti, dobijaju nasledstvo po muškoj liniji. Često je neki predak vojno lice (ratna slava, odlikovanja).

Dobri aspekti Meseca govore o jakoj intuiciji (ponekad osoba predoseti nečiju smrt), mirazu, nasleđu po ženskoj liniji, dok loši aspekti donose duševne patnje i strah od smrti.

Osobe sa Merkurom u osmoj kući češće razmišljaju o smrti i imaju napet nervni sistem. Ova planeta simbolizuje i testament, umrlicu, a kada je loše aspektovana, govori o smrti rođaka, brata, sestre.

Venera (u bilo kom aspektu sa Jupiterom) govori o preterivanju u jelu, piću, seksu, šećernoj bolesti, a loši aspekti sa Marsom o polnim bolestima. Dobro aspektovana donosi pomoć žena, miraz, nasleđivanje umetničkih dela i predmeta, kao i nakita.

Osobe sa Marsom u osmoj kući poseduju ogromnu energiju, strast, potenciju, imaju prodoran pogled, preduzimaju opasne akcije pa se nađu i u životnim opasnostima. Ova planeta je česta u horoskopu hirurga, a simbolizuje rane, smrt u ratu, upale sa visokom temperaturom, glavobolje. Borba za nasledstvo.

POKAZUJE NAČIN I MESTO SMRTI

ZA razliku od šeste i dvanaesete (koje se takođe odnose na zdravlje), osma kuća ukazuje na akutne bolesti sa visokim temperaturama, mogućnost teških povreda, operacije. Na našem telu simbolizuje eliminaciju štetnih materija iz organizma, urogenitalni sistem, mokraćnu bešiku. Ako vam je ova kuća naglašena u natalnom horoskopu, privlače vas misterije, reinkarnacija, okultizam, crna magija. Posedujete jaku intuiciju, detektivski um, volite da istražujete, često imate skrivenu imovinu. Spremni ste na rizik i život vam je često pun uzbuđenja. Podložniji ste nesrećnim slučajevima, bolovima, bolestima. Planeta u ovoj kući pokazuje način smrti, a kuća u kojoj se nalazi njen vladalac - mesto smrti.

Jupiter štiti od nasilja, opasnosti, teških povreda, nasilne smrti, ali kada je loše aspektovan donosi oboljenja krvi i krvnih sudova, bolesti jetre, žuči, benigne tumore. Trigon sa Suncem, Mesecom ili Uranom, govori o velikom nasledstvu ili stipendijama za studente.

Mada Saturn hladi strasti, kada je loše aspektovan, govori o veneričnim bolestima, stradanju, tragičnoj smrti u ratu, smrti kao posledici duge i teške bolesti, opasnosti od kamiona, odrona kamenja na putu. Loš je za nasledstvo, nekretnine. Dobro aspektovan, u zemljanom ili vazdušnom znaku, daje dugovečnost i prirodnu smrt.

Foto Pixabay free images

Uran (u lošem aspektu sa Suncem) donosi naglu, iznenadnu smrt (infarkt, moždani udar), opasnost od struje u kupatilu, eksplozivnih naprava, avionskih letova. Osoba i bukvalno privlači gromove i oluje, ume da "eksplodira". Dobro aspektovan donosi iznenadno nasledstvo, a loši aspekti - emotivne krize.

Neptun ukazuje na opasnost od infektivnih bolesti, alergija, davljenja, trovanja, gušenja plinom ili gasom, hipnoze. Smrt u snu ili pod anestezijom a često i nepoznat uzrok smrti. Osoba može biti prevarena za nasledstvo.

Pluton u jakim aspektima daje jaku moć regeneracije, a u lošim sa Suncem i Mesecom, kliničku smrt. Govori i o dubokoj strasti, opasnosti od hladnog oružja, silovanja, fanatizma, porivu za samoubistvom, destruktivnoj podsvesti.

 

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)