GDE ŽIVITE I KAKVI SU VAM ODNOSI SA RODITELJIMA: Četvrta astrološka kuća - dom i porodica, evo šta otkriva o vašem horoskopskom znaku

Astrolog: Marina Jungić Milošević

14. 10. 2023. u 13:00

ČETVRTA astrološka kuća, analogna znaku Raka, simbolizuje vaš privatni život, dom i porodicu, roditelje i vaš odnos s njima (prvenstveno, majku, a ako je u Jarcu ili Lavu, i oca), rodno mesto, zavičaj, domovinu.

ГДЕ ЖИВИТЕ И КАКВИ СУ ВАМ ОДНОСИ СА РОДИТЕЉИМА: Четврта астролошка кућа - дом и породица, ево шта открива о вашем хороскопском знаку

Foto Shutterstock

Pokazuje gde su vam koreni, kakvo vam je poreklo i koje ste osobine, ali i nekretnine nasledili od roditelja i predaka. Prema znaku u koji "pada" ova kuća i planeti koja njom vlada, vidi se kakav je bio početak vašeg života, kako je izgledao porođaj vaše majke, ali i kakva će vam biti starost. U njoj takođe može da se vidi i gde se nalazi nečiji grob ili zbog čega neku osobu prati slava posle smrti.

Ovo je kuća tradicije, nasleđa, sećanja, uspomena i vraćanja u prošlost. Kao i druge dve "vodene" kuće, osma i 12. (analogne Škorpiji i Ribama), i četvrta otkriva vaš unutrašnji život, podsvest, snove i vizije.

Foto Pixabay free images

Prema zodijačkom znaku koji ona zahvata, može se videti kako je izgledalo vaše rano detinjstvo, gde živite, kako izgleda vaš stan ili kuća, čak i kakav luster imate ili možda nemate, ko su vam bili preci, kakvi su vam odnosi sa roditeljima, koje ste osobine od njih nasledili, kako su vas vaspitali, gajite li rodoljubiva osećanja prema rodnoj grudi, čak i kakva su vaša politička opredeljenja... Simbolika ove kuće veoma je široka i obuhvata mnogo toga što može da upotpuni sliku o vama.

Ako vam je ova kuća naglašena u horoskopu, sa jednom ili više planeta, duboko ste povezani sa svojim korenima. Izazovni aspekti planeta koje upravljaju četvrtom kućom, mogu da dovedu do nesklada u porodici još od detinjstva, nedostatka sigurnosti i nesporazuma sa jednim od roditelja.

KAFANE I PODRUMI

DOBRO aspektovana četvrta kuća daje talenat za istoriju, arheologiju i pokazatelj je velikog stručnog znanja koje je rezultat istraživanja zaostavštine predaka. Ako se u njoj nalazi dve ili više planeta, naglašena su rodoljubiva osećanja, kao i ljubav prema umetničkim delima, antikvitetima i dragocenim predmetima s dahom prošlosti. Ovo astrološko polje takođe simbolizuje krčme, kafane, podrume, zračenja zemlje.

Znak na vrhu četvrte kuće, otkriva gde živite, gde ćete se eventualno preseliti i u kakvom okruženju ste vaspitavani. Pokazuje i mogućnosti za bavljenje porodičnim poslom ili bilo kojim vidom privatnog biznisa. Sve to se vidi preko simbolike i aspekata planeta u četvrtoj kući, odnosno, planeta koje njom vladaju.

Tako je, na primer, četvrta kuća Ovnova u Raku, pa gledamo gde je vladalac tog znaka i kakve aspekte pravi. Ako je u ambicioznom, poslovičnom Jarcu, velike su šanse da ta osoba bude uspešna u privatnom biznisu. Ukoliko je u Vodoliji, radi se o nekome ko ide ispred svog vremena, a voli potkrovlja. Ako vam je četvrta kuća u Ovnu, a njen vladalac Mars u Škorpiji ili Jarcu, verovatno vam je otac ili neki predak bio vojno lice.

Foto: Free Images Pixabay

Kod Bika je ova kuća u Lavu, zbog on čega uživa u raskošnom ambijentu i rado ulaže u sređivanje stambenog prostora. Loše aspektovan vladalac ove kuće govori o megalomaniji i naglašenoj sujeti jednog od roditelja Bika. Blizancima, četvrta kuća pada u znak Device, kojom vlada Merkur, pa često imaju dva stana, ali ne mogu da se skrase.

Rakovima je ova kuća u Vagi kojom upravlja Venera, pa su njihovi estetski kriterijumi visoki, kada je reč o uređenju doma. Vodolijama je četvrto polje u Biku, pa su vezane za porodicu, naročito majku, rodni kraj i vole da neguju uspomene. Na njih se članovi porodice uvek mogu osloniti, bilo da je reč o snabdevanju ili moralnoj i finansijskoj podršci. Ako se u ovoj kući nalazi Neptun, moguće je da postoji neka tajna u vezi sa rođenjem te osobe ili je možda njeno poreklo nepoznato.

Ukoliko vam je četvrta kuća u Ribama, porodica je vaše sigurno utočište i uvek ćete da se žrtvujete za njeno dobro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)