UMESTO STRAŠILA - KOSTIM MEDVEDA: Deluje smešno, ali razlozi za ovom merom su ozbiljni (FOTO)

Novosti onlajn

27. 06. 2023. u 21:56

POLjOPRIVREDNICI sa severa Indije kupili su kostim medveda kako bi se rešili napasti koja im ugrožava useve.

УМЕСТО СТРАШИЛА - КОСТИМ МЕДВЕДА: Делује смешно, али разлози за овом мером су озбиљни (ФОТО)

Foto: Printskrin/ Tviter/ ANINewsUP

Tradicionalna strašila obučena u staru garderobu i punjena slamom koja u poljima plaše životinje koje ugrožavaju prinose prizor su koji više ne iznenađuje nikoga. 

Čak ni ptice i neke druge životinje, jer mnoge od njih više ne reaguju na ovaj vid plašenje, te poljoprivrednici moraju da smišljaju nove dovitljive načine kako bi zaštitili svoje useve i polja. 

Tako su farmeri sa severa Indije počeli da oblače kostime medveda i da se tako šetaju poljima u nadi da će uplašiti majmune koji ugrožavaju polja šećerne trske. 

Poljoprivrednici kažu da su bili prinuđeni na ovakav potez jer nadležni organi, koji su o svemu bili obavešteni, nisu ništa preuzeli.

Onda je nekoliko njih skupilo novac kako bi kupili kostim medveda koji mogu da nose i plaše čopor majmuna.

Tek nakon što su fotografije poljoprivrednika u kostimu medveda postale viralne nadležni su rekli da će preduzeti nešto povodom ovog problema. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!