URNEBESAN INCIDENT U SEULU: Student pojeo bananu sa umetničke instalacije, a onda koru ponovo zalepio za zid

Tanjug

01. 05. 2023. u 17:03

U MUZEJU umetnosti Lium u Seulu dogodio se incident kada je jedan "ogladneli" student umetnosti skinuo bananu sa umetničke instalacije "Komičar" italijanskog vizuelnog umetnika Mauricija Katelana i pojeo je.

УРНЕБЕСАН ИНЦИДЕНТ У СЕУЛУ: Студент појео банану са уметничке инсталације, а онда кору поново залепио за зид

Foto: Free Images Pixabay

Neko bi možda rekao da se incident dogodio jer je Katelanovo umetničko delo dovoljno dobro za jelo, a neko drugi bi sve što se dogodilo okarakterisao kao "slučaj zabranjenog voća", navodi se u izveštaju Skaj njuza.

Katelanovo umetničko delo iz 2019. godine, konceptualna instalacija nazvana "Komičar", zapravo je sveža banana pričvršćena na zid lepljivom trakom, a kao delo konceptualne umetnosti sastoji se od sertifikata o autentičnosti sa detaljnim dijagramima i uputstvima za pravilno prikazivanje u javnosti.

Student umetnosti No Huin-su, sa Nacionalnog univerziteta u Seulu, otkinuo je bananu sa zida i pojeo je pred šokiranim posmatračima, a zatim je koru od banane ponovo zalepio na zid.

Ceo događaj koji je trajao više od jednog minuta snimao je prijatelj studenta No Huin-sua, a uprava muzeja je kasnije postavila novu, svežu bananu na Katelanovu instalaciju.

- Student je rekao obezbeđenju muzeja da je bananu pojeo jer je bio gladan. Sve se dogodilo iznenada, tako da nije preduzeta nekakva posebna akcija. Umetnik (Katelan) je obavešten o incidentu, ali nije imao nikakvu reakciju - rekao je portparol Muzeja umetnosti Lium u Seulu za Si-En-En (CNN).

BONUS VIDEO: Pošasti postmoderne - Kanadski političari u štiklama vrckaju, sve to snima ministar saobraćaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TURSKI POPIS SRBA IZ 1455. GODINE: Ovako su se zvali naši preci - stara imena koja su danas zaboravljena