ITALIJANI U ŠOKU: Italijanski akademik izazvao kontroverze tvrdnjom da karbonara nije sa Apenina

Tanjug

27. 03. 2023. u 19:37

ITALIJANSKI akademik Alberto Grandi izazvao je kontroverzu tvrdnjom da je recept za karbonaru američki, kao i izjavom da jedino mesto na svetu gde se nalazi verodostojni parmezan je Viskonsin.

ИТАЛИЈАНИ У ШОКУ: Италијански академик изазвао контроверзе тврдњом да карбонара није са Апенина

Foto: Free Images Pixabay

Profesor istorije hrane na Univerzitetu u Parmi, takođe je tvrdio da su tiramisu i paneton relativno novi izumi i da većina Italijana nije ni čula za picu pre 1950-ih, preneo je Gardijan.

Ovaj akademik je poznat po hrabrim izjavama o italijanskoj hrani, ali za ajveće italijansko udruženje farmera Koldireti, Grandijev "nadrealni napad na italijansku hranu" veoma je simptomatičan ako se zna da se vlada u Rimu nedavno kandidovala za nematerijalnu kulturnu baštinu na listi Uneska.

-On tvrdi da su Amerikanci izmislili karbonaru, a da su paneton i tiramisu novi komercijalni proizvodi, a to ide toliko daleko da se postavlja hipoteza o parmezanu i onom proizvedenom u Viskonsinu u SAD, domovini lažnih sireva pod oznakom „Mejd in Itali", saopštilo je udruženje.

Grandi je takođe izazvao gnev Matea Salvinija, italijanskog zamenika premijera i lidera krajnje desničarske Lige, koji je dugo koristio hranu kao simbol nacionalnog identiteta Italije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna