NJUJORŠKI MUZEJ DOBIO VREDNU DONACIJU ZA OBNOVU: Metropoliten uskoro u novom ruhu

Novosti online

01. 12. 2021. u 15:17

METROPOLITEN muzej u Njujorku primio je najveću finansijsku donaciju u svojoj istoriji u iznosu od 125 miliona američkih dolara, što bi trebalo da bude dovoljno za njegovu obnovu.

ЊУЈОРШКИ МУЗЕЈ ДОБИО ВРЕДНУ ДОНАЦИЈУ ЗА ОБНОВУ: Метрополитен ускоро у новом руху

Foto Tviter

Donacija je stigla od Oskara Tanga i njegove supruge Agnes Hsu-Tang, američkih državljana kineskog porekla. Oskar Tang je 1948. stigao u SAD kao izbeglica iz Kine sa 11 godina.

Donacija će biti upotrebljena za obnovu soba posvećenih modernoj i savremenoj umetnosti, a nove prostorije nosiće ime supružnika Tang.

Oskar Tanga ima 83 godine, a prema biografskim podacima radi se o arheologu i istoričaru umetnosti koji je potomak dinastije Ming. Bio je savetnik za kulturu bivšem američkom predsedniku Baraku Obami i pri UNESKU. Rođen je u Šangaju i sa 11 godina poslat u SAD, nakon što je njegova porodica iz Kine pobegla u Hong Kong tokom komunističke revolucije 1948.

Postao je prvi Amerikanac azijskih korena koji je ušao u upravu Metropoliten muzeja, kojem već 30 godina donira novac, a finansirao je i pojedine izložbe i kupovinu umetnina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije