OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA „TALENTX“ NIS ponovo među tri najpoželjnija poslodavca u Srbiji

Promo

14. 06. 2024. u 14:55

Kompanija NIS, koja angažuje više od 13.000 zaposlenih, ponovo je izabrana među tri vodeća poslodavca u našoj zemlji, rezultat je istraživanja „TalentX“ koje je sprovela grupa sajtova za zapošljavanje Poslovi.Infostud.

ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ ИСТРАЖИВАЊА „TALENTX“  НИС поново међу три најпожељнија послодавца у Србији

Foto: Promo

Za NIS je posebno značajno što je u ovoj anketi, sprovedenoj od 11. marta do 11. aprila ove godine, učestvovalo 11.000 ispitanika (građana Srbije starijih od 18 godina) koji su odabrali najpoželjnije poslodavce. Cilj istraživanja je bolje razumevanje domaćeg tržišta rada, pa su učesnici, između ostalog, odgovarali na pitanja koja se tiču iskustava iz procesa selekcije kandidata za posao, na koji način se informišu o poslodavcima, koje karakteristike su im značajne kako bi se prijavili za posao i ostali da rade u nekoj kompaniji, i tako dalje.

Foto: Infostud

Za kompaniju NIS ovo istraživanje nije značajno samo zbog rangiranja poslodavaca, već i zbog mogućnosti da se kompanija upozna sa iskustvima i očekivanjima ispitanika, te da shodno tome menja i unapređuje svoje prakse.

Istraživanje „TalentX“ sprovodi se svake dve godine, a 2020. i 2022. godine kompanija NIS takođe je bila među najpoželjnijima poslodavcima u Srbiji. Ova priznanja za kompaniju predstavljaju novi podstrek da nastavi da radi na unapređenju iskustva zaposlenih, ali i kandidata za zaposlenje.

Foto: Promo

Alisa Evsina, HR direktorka NIS-a je izjavila:

„NIS je kompleksna kompanija, po svojoj veličini, strukturi i tipovima poslova koje zaposleni obavljaju. Upravo zbog toga, svaka promena zahteva mnogo truda, upornosti i kreativnosti. Ovo priznanje je podstrek da nastavimo da radimo na unapređenju iskustva zaposlenih i privlačenju kandidata za zaposlenje. Vidimo ga kao motivaciju, ali i kao obavezu da opravdamo poverenje koje smo stekli i da nastavimo da se trudimo da pratimo najbolje prakse u industriji. Nagrada nam je važna, ali nam je još važnije da naši zaposleni budu zadovoljni i da postanu naši najveći promoteri”.

Foto: Infostud

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovog leta pravac na Kipar - NIKAD JEFTINIJE!