NAUČNI PROJEKAT NA HEMIJSKOM FAKULTETU: Pivo koje podmlađuje, obogaćeno hijaluronom i cinkom

Lj.B.

10. 06. 2024. u 13:55

PROFESOR Hemijskog fakulteta i rukovodilac projekta "PIVO+HyZn: Cinkom i hijaluronom obogaćeno pivo sa imunostimulišućim dejstvom i efektom protiv starenja", dr Vladimir Beškoski predstavio je kolegama na sednici Nastavno-naučnog veća prvu turu piva koje je proizvedeno u okviru njegovog projekta.

НАУЧНИ ПРОЈЕКАТ НА ХЕМИЈСКОМ ФАКУЛТЕТУ: Пиво које подмлађује, обогаћено хијалуроном и цинком

hemijski fakultet

- Očekujemo da će pivo obogaćeno cinkom i hijaluronom biti inovativan i atraktivan komercijalni proizvod kako za stimulaciju imuniteta tako i za podmlađivanje kože, saopštilisu sa ovog fakulteta.

- Rezultati ovog projekta najbolje ilustruju kako se hemičari sa našeg fakulteta ne bave samo fundamentalnim istraživanjima, već i originalnim projektima koji imaju veliki praktičan značaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura