PSIHOLOGIJA I STOMATOLOGIJA NA CENI: Koji su studijski programi bili najtraženiji na Univerzitetu u Beogradu

B.B.

22. 12. 2023. u 13:38

PSIHOLOGIJA na FilozoFskom fakultetu je, u odnosu na broj planiranih i prijavljenih studenata, bio najtraženiji studijski program n Univerzitetu u Beogradu sa 4,72 kandidata koji su konkurisali za jedno mesto.

ПСИХОЛОГИЈА И СТОМАТОЛОГИЈА НА ЦЕНИ: Који су студијски програми били најтраженији на Универзитету у Београду

Foto: N. Fifić

Slede integrisane studije stomatologije, i logopedija, Fakultet organizacionih nauka, Molekularna biologija, Informatika, Arhitektura, Medicina, rezultati su analize upisnog roka koji su prestavljeni na sednici Senata UB.

Među brucošima su bili najtraženiji fakulteti na kojima se izučavaju IT i medicinske nauke. Na osnovnim akademskim studijama, studenti su imali u ponudi 105 akreditovanih studijskih programa, koje je upisalo 12.358 kandidata, od čega 8.369 budžetskih i 3.984 samofinansirajućih.

Nakon prvog upisnog roka četiri fakulteta popunila sva mesta i na budžetu i na samofinansiranju i da je reč o Fakultetu organizacionih nauka, Arhitektonskom i Fakultetu bezbednosti.

Podaci pokazuju i da je ove godine 61 odsto devojaka i 39 odsto mladića upisalo osnovne akademske studije.

Kada je reč o master studijama, konkurs je bio raspisan za 166 studijskih programa, a upisano je 5.774 studenta. Od toga 3.411 na budžetu i 2.363 na samofinansiranju. U ponudi doktorskih studija bilo je 87 studijskih programa, koje je upisalo 1.140 studenta, od kojih je polovina na budžetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovog leta pravac na Kipar - NIKAD JEFTINIJE!