VIŠE OD JEDNOG VEKA ŠKOLUJU INŽENJERE ŠUMARSTVA: Šumarski fakultet obeležio 103. rođendan

Lj.B.

07. 12. 2023. u 14:49

Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu obeleženo je 103 godine postojanja, a svečanoj akademiji prisustvovali su, osim studenata i članova kolektiva Fakulteta, i ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

ВИШЕ ОД ЈЕДНОГ ВЕКА ШКОЛУЈУ ИНЖЕЊЕРЕ ШУМАРСТВА: Шумарски факултет обележио 103. рођендан

šumraski fakultet

Bili su prisutni i brojni predstavnici akademske zajednice, javnih preduzeća za gazdovanje šumama i vodama, nacionalnih parkova, preduzeća iz oblasti drvne industrije i izrade nameštaja, Zavoda za zaštitu prirode i privatnih kompanija i preduzeća, kao i predstavnici opštine Čukarica.

Nakon izvođenja Himne Srbije i Međunarodne himne studenata "Gaudeamus" skup je zvanično otvorio dekan Šumarskog fakulteta prof. dr Branko Stajić, koji je podsetio na činjenicu da je ovaj Fakultet, kao jedini ovakvog profila u Srbiji, jasno prepoznat po svom specifičnom i jedinstvenom značaju, po raznovrsnosti doprinosa unapređenju životne sredine i održivog razvoja Srbije, ali i po naučnim i stručnim dostignućima, kreativnosti i akademskoj odlučnosti i čestitosti.

Šest najboljih studenta Šumarskog fakulteta, odseka za šumarstvo i zaštitu prirode Uručeni su ugovori za zaposlenje u Javnom preuzeću za gazdovanje šumama "Srbijašume" i "Vojvodinašume". Prigodne nagrade dobili su najbolji diplomirani studenti i najbolji studenti po godinama osnovnih studija u školskoj 2022/2023.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori