BESPLATNI NAUČNO-OBRAZOVNI KAMPOVI U TRŠIĆU: Srednjoškolci uče o veštačkoj inteligenciji i robotici

Lj.B.

20. 11. 2023. u 15:17

NEPROFITNI Naučno-inženjerski centar PFE poziva talentovane i motivisane učenike srednjih škola da se prijave za novi, besplatni ciklus kampova i radionica “Veštačka inteligencija i robotika”.

БЕСПЛАТНИ НАУЧНО-ОБРАЗОВНИ КАМПОВИ У ТРШИЋУ: Средњошколци уче о вештачкој интелигенцији и роботици

privatna arhiva

Kampovi se održavaju treću godinu zaredom, u saradnji sa Naučno-obrazovno-kulturnim centrom „Vuk Karadžić” i realizuju se u njihovom smeštajnom kompleksu u Tršiću. Prijave su otvorene do 08. decembra, za srednjoškolce iz Srbije i regiona.

Odabrani učesnici imaće priliku da, uz rad sa mentorima, kroz zanimljive radionice i projekte uđu u svet veštačke inteligencije, elektronike, robotike i još mnogo drugih oblasti. U tome će im pomoći tim PFE koji čine entuzijasti, eksperti iz industrije u oblastima razvoja softvera i hardvera, kao i studenti tehničkih fakulteta iz zemlje i inostranstva, sa iskustvom u radu sa srednjoškolcima, kao i gostujući predavači iz prestižnih akademskih institucija.

Jednom prijavom učenik se prijavljuje na celokupni godišnji program, koji se sastoji iz ciklusa kampova (uživo kampovi i online radionice) na kojima se teme obrađuju kroz predavanja, laboratorijske vežbe, radionice i naučno-inženjerske projekte iz oblasti kojima se PFE bavi.

- Ukoliko si srednjoškolac i želiš da stekneš novo, lepo iskustvo i upoznaš vršnjake sličnih interesovanja, ovo je sjajna prilika da se prijaviš. Na kampovima ćeš naučiti da od ideje dođeš do konkretnog projekta: kako da napraviš robota, upoznaš se sa osnovama i aktuelnim projektima iz veštačke inteligencije i brojnim drugim interesantnim oblastima kojima se bavimo. Predznanje iz oblasti elektrotehnike, matematike, fizike ili programiranja nije preduslov za učešće na kampovima. Radoznalost je najbitnija, dok ćeš znanje i iskustvo iz ovih oblasti unaprediti kroz učešće na kampovima. Verujemo da znanje treba da bude pristupačno svima.  Motivisani time, obezbedili smo da učestvovanje na našim programima, kao i obroci i smeštaj budu potpuno besplatni, zahvaljujući partnerskim organizacijama i kompanijama koje nam pružaju podršku - poručuju iz udruženja PFE.

Više informacija o samom procesu prijave može se naći na SAJTU, a na sajtu su i detaljni podaci o prethodnim aktivnostima, timu, programu i oblastima kojima se ova organizacija bavi. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NISI ISPALA FER! Šta su Hrvati zamerili Priji posle koncerata u Zagrebu