MESTA I NA BUDŽETU: Od danas dodatni upisni rok na pet fakulteta u Beogradu

B.B.

10. 07. 2023. u 07:00

POJEDINI fakulteti, koji nisu popunili upisnu kvotu u prvom roku, rapsilai su dodatni konkurs za upis brucoša koji su na drugim fakultetima položili prijemne ispite iz srodnih predmeta, ali su ostali ispod crte.

МЕСТА И НА БУЏЕТУ: Од данас додатни уписни рок на пет факултета у Београду

FOTO: printskrin/studentski život

Tako od danas oni mogu da konkurišu na Građevinskom, Poljoprivrednom, Biološkom, Fizičkom i Šumarskom fakultetu. Mesta ima i za studije o trošku države, kao i za samofinasiranje. Kandidati na sajtovim ovih visokoškolskih ustanova mogu saznati detaljnije informacije.

Na Građevinskom fakultetu mesta ima na smerovima - Građevinarstvo (15 mesta na budžetu i 45 na samofinansiranju), Geodezija (20 mesta na budžetu i 6 na samofinansiranju), Geoinformatika (5 mesta na budžetu i 7 na samofinansiranju).

Prijavljivanje je 10. i 11. jula 2023. godine od 11 do 13 časova.

Kandidati koji su u prvom konkursnom roku položili prijemni ispit na nekom od fakulteta Univerziteta u Beogradu iz biologija, hemija, fizika, matematike i sociologije), mogu konkurisati na Poljoprivrednom fakultetu do 13. jula.

Šumarski fakultet će prijave primati do 11. jula. Slobodnih mesta je ostalo na smerovima: šumarstvo - 66 na budžetu i 17 samofinansirajućih, tehnologija drveta - 48 ma budžetu i 27 samofinansirajućih, pejzažna arhitektura - četiri ssamofinansirajuća i ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa - 16 na budžetu i 35 samofinansirajućih.  

I Biološki fakultet organizuje dodatni upis do 11. jula, za ukupno 38 mesta. Na smerovima - biologija (1 budžet i 15 samofinan.), ekologija i zaštita životne sredine (18 budžet i 4 samofinans.).

I na Fizičkom fakultetu je upis do 12 jula. Mesta ima na smeru opšta fizika - 25 na budžetu, teorijska i eksperimentalna fizika - 22 - budžet, primenjena u kompjuterska fizika - 32 budžet plus 10 samofinansirajući i meteorologija - 13 budžet i 5 samofinansirajući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!