PRVA GENERACIJA U SEPTEMBRU: Novi master program na Ekonomskom fakultetu - forenzičko računovodstvo

B.B.

23. 06. 2023. u 19:45

EKONOMSKI fakultet u Beogradu primiće na jesen prve polaznike master programa "Forenzičko računovodstvo", za čije je uspostavljanje Biro za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona (INL) pri Ambasadi SAD u Beogradu dodelio grant u vrednosti od 750.000 dolara, rečeno je na panelu povodom otvaranja nacionalnog Centra za forenzičko računovodstvo i predstavljanja ovog akreditovanog studijskog programa.

ПРВА ГЕНЕРАЦИЈА У СЕПТЕМБРУ:  Нови мастер програм на Економском факултету - форензичко рачуноводство

Foto: Ekonomski fakultet

Dekan fakulteta prof. dr Žaklina Stojanović izrazila je veliko zadovoljstvo činjenicom da Ekonomski fakultet već drugu godinu za redom uspešno realizuje ciljeve projekta "Izgradnja forenzičko-računovodstvenih kapaciteta u Srbiji" naglašavajući njegove društveno odgovorne aspekte i uverenje da će se pozitivni efekti implementacije projekta ispoljiti u godinama koje slede.

Ambasador SAD Kristofer Hil čestitao je ovom prilikom dekanici i predstavnicima Ekonomskog fakulteta na uvođenju ovog studijskog programa i zahvalio Birou za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona (INL) Ambasade SAD koji je finansijski pomogao program.

- Sve zemlje imaju problem sa kriminalom, i moja i vaša. Ali ono što je važno istaći je da nema dobrih i loših zemalja, već samo zemalja koje imaju dobar sistem za finansijsku kontrolu i onih koje ga nemaju. Ovaj program će pomoći da Srbija unapredi sistem i pojača kapacitete za suzbijanje je finansijskog kriminala, a takođe obezbediće nova radna mesta - rekao je Hil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)