"ŠAMLICA" PO MERI ĐAKA: U radionici škole "Drvoart" učestvovali đaci iz Italije i Francuske

B.Borisavljević

26. 04. 2023. u 11:02

POSLE trogodišnje pauze zbog pandemije Kovida 19, Tehnička škola "Drvoart" organizovala je, po dvanaesti put, kreativnu radionicu „Dizajn igralište – Design playground“ . Pored naših učenika, svoje umeće pokazali su i njihovi vršnjaci iz partnerskih škola iz Italije i Francuske.

ШАМЛИЦА ПО МЕРИ ЂАКА: У радионици школе Дрвоарт учествовали ђаци из Италије и Француске

Foto: Tehnička škola "Drvoart"

Tema ovogodišnje radionice, koja je trajala pet dana,  bila je „šamlica“. Iako su svakod dana imali pune ruke posla, u radu i druženju uživali su i đaci i nastavnici.  Kao materijal za pravljenje stoličica koristili su drvo i tekstil.

Inspiraciju za svoje radove učenici su našli u animiranim filmovima, NLO, bejzbolu, muzičkim instrumentima, pletivu svojih baka, noći veštica, delima poznatih dizajnera poput Kejt Haringa, čak i u komadima sopstvene odeće. Neki od radova su multinamenski i, osim za sedenje, mogu se koristiti i kao stočić, ranac, ormarić za odlaganje i kao slika odnosno dekoracija za zid.

Prema odluci stručnog žirija, sastavljenog od nastavnika škola učesnica najbolja tri rada su - „Clew stool” učenice Karoline Zilioli iz Italije;

„Stool bag“ francuskih učenika Tomasa Klavera, Florens Emrea i Gabija Daneza;

„Bottom up“ Alekse Denića iz Beograda.

Nastavnici su ocenjivali više aspekata svih radova: funkcionalnost, originalnost, inovativnost, prezentaciju rada i estetiku.

Učenici su ocenjivali radove svojih kolega i konkurenata, ali samo u jednoj kategoriji - estetici. Ovoga puta, učenici su skoro u potpunosti delili mišljenje svojih nastavnika. Pored već nagrađenih “Klupčeta” i “Torbe”, među najbolja tri našao se rad beogradske učenice Angeline Agapi Konstantinidi “Mike” koji neodoljivo podseća na bundevu, a osim što služi za sedenje, istovremeno je i krevet za mace.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)