PRAKSA U VRTIćIMA: Protokol o saradnji u oblasti inkluzivnog obrazovanja

B.B.

27. 03. 2023. u 16:55

KAKO bi se unapredilo obrazovanja vaspitača, u skladu sa standardima kompetencija za profesiju i programskom koncepcijom dokumenta "Godine uzleta", potpisani su protokoli o saradnji između Ministarstva prosvete, Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare - Sirmijum iz Sremske Mitrovice, PU "Boško Buha", Palilula - Beograd i PU "Pčelica", Sremska Mitrovic

ПРАКСА У ВРТИћИМА: Протокол о сарадњи у области инклузивног образовања

Foto: Ministarstvo prosvete

Reč je o aktvnosti u okviru projekta "Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja", u cilju usklađenosti sadržaja i ishoda na ključnim predmetima studijskih programa za vaspitače sa Standardima kompetencija za profesiju vaspitača i važećom zakonskom i podzakonskom regulativom u ovoj oblasti.

Takođe, u saradnji sa visokoškolskim ustanovama i predškolskim ustanovama pilotiraju se preporuke za prilagođavanje studijskih programa, kao i preporuke za realizaciju stručne prakse u vežbaonici u saradnji sa predškolskom ustanovom, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)