NAŠA DECA IZ ITALIJE ŽELE DA STUDIRAJU U BEOGRADU: Rektor UB Vladan Đokić sa delegacijom Vićence

Lj. Begenišić

07. 02. 2023. u 12:43

REKTOR Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić razgovarao je sa delegacijom Vićence, koju je predvodio gradonačelnik ovog italijanskog grada Frančesko Ruko. Rektor Đokić i njegov gost razgovarali su o saradnji s obzirom na to da ovaj Vićenca gravitira ka tri tradicionalno najuticajnija Univerziteta u Italiji.

НАША ДЕЦА ИЗ ИТАЛИЈЕ ЖЕЛЕ ДА СТУДИРАЈУ У БЕОГРАДУ: Ректор УБ Владан Ђокић са делегацијом Вићенце

Univerzitet u Beogradu

Vićenca je, inače, sedište jedne od ekonomski najrazvijenijih italijanskih regija - Veneto, u kojoj živi i radi oko 18.000 Srba, a ukupno je u gradovima Vićenca, Padova, Verona i opštini Trevizo oko 45.000 naših sunarodnika. Pored Srpske pravoslavne crkve u regiji Veneto postoje i srpska kulturna i sportska udruženja, kao i Srpska dopunska škola, koja je priznata od strane Ministarstva prosvete Srbije.

Dušan Aleksić, predsednik Nacionalnog saveza Srba u Italiji, istakao je da većina dece naših iseljenika koji su u Italiji od devedesetih godina prošlog veka, želi da se vrati u Srbiju, te da su mnogi već studenti Univerziteta u Beogradu i da interesovanje za studije u prestonici raste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna