BIVALENTNA VAKCINA I ZA STUDENTE: Zakazivanje preko epidemiološke službe ZZZS

B.B.

26. 01. 2023. u 18:21

VAKCINACIJA studenata u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd vakcinom Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 (tj. bivalentnom Fajzer vakcinom), može se zakazati na telefon epidemiološke službe 063 359 044 u periodu od 8:30 do 14 časova.

БИВАЛЕНТНА ВАКЦИНА И ЗА СТУДЕНТЕ: Заказивање преко епидемиолошке службе ЗЗЗС

Foto: Shutterstock

Bivalentna vakcina je napravljena upotrebom tehnologije inoformacione RNK i sadrži originalni, vuhanski, soj i modifikovani omikron soj virusa.

Može se primeniti kao buster doza vakcine kod osoba starijih od 12 godina, koje su ranije primile ili samo primarnu seriju (dve doze vakcine) ili dodatnu jednu (ili više) buster dozu vakcine protiv COVID-19, nakon tri meseca od poslednje primljene doze vakcine protiv COVID-19 ili kod potpuno vakcinisanih osoba koje su preležale COVID-19 oboljenje, a od poslednje COVID infekcije je prošlo više od 3 meseca.

Bivalentna vakcina može se primeniti kao buster doza kod svih osoba bez obzira na to koju vrstu vakcine su prethodno primile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LjUBITI? Dr Milićević za "Novosti": Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

PEDIJATAR dr Saša Milićević rekao je za "Novosti" da neće svaka beba obolela od velikog kašlja završiti na bolničkom lečenju. Kako se bebe leče? Koja se terapija primenjuje? Koliko traje vakcinalni imunitet? Samo su neka od pitanja koje smo postavili pedijatru dr Milićeviću u prvoj epizodi podkasta "Nije samo naslov ".

06. 02. 2024. u 15:17

Komentari (0)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)