REŠENJA TESTA IZ SRPSKOG JEZIKA: Ministarstvo objavilo ključ

Novosti online

27. 06. 2022. u 12:24

MALA matura za buduće srednjoškolce počela je jutros polaganjem testa iz srpskog jezika i književnosti, to jest maternjeg jezika.

РЕШЕЊА ТЕСТА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА: Министарство објавило кључ

Foto: N.Skenderija

REŠENjA TESTA IZ SRPSKOG JEZIKA MOŽETE POGLEDATI OVDE

Foto: Ministarstvo prosvete

Foto: Ministarstvo prosvete

Podsetimo, završni ispit za učenike osmih razreda počeo je danas u 522 škole širom Srbije, na vreme i bez problema.

Završni ispit se sprovodi u skladu sa operativnim planovima koje su zajedno, u cilju nesmetanog odvijanja ispita, pripremili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo unutrašnjih poslova i polaže ga više od 65.000 osmaka.

Testovi koji su štampani na srpskom, ali i na jezicima osam nacionalnih manjina, tokom vikenda su bezbedno distribuirani školama. Nakon završetka ispita iz srpskog/maternjeg jezika Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objaviće rešenja današnjeg testa na internet stranici Ministarstva.  

BONUS VIDEO: 

DANAS TEST IZ MATERNjEG JEZIKA: Počeo završni ispit za osmake

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina