DISKUSIJA O BLOKU 45 NA BINI: Nova mesta okupljanja

M.A.K.

18. 05. 2021. u 17:39

ČETIRI idejna rešenja za nova mesta okupljanja lokalne zajednice u bloku 45, tema je onlaj diskusije, koja će biti održana u sredu 19. maja, u 16 časova, u okviru 16. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA.

ДИСКУСИЈА О БЛОКУ 45 НА БИНИ: Нова места окупљања

BINA

BINA tim je stupio u kontakt sa različitim udruženjima građana i sproveo onlajn anketu o omiljenim mestima za okupljanje u otvorenom javnom prostoru u Bloku 45. Na osnovu 73 popunjena anketna formulara formirane su smernice i odabrana su četiri poligona za izradu idejnih rešenja novih mesta sastajanja lokalne zajednice. Na njima su tokom dve nedelje radila četiri tima studenata (14 studenata) sa druge i treće godine Osnovnih akademskih studija i preve i druge godine Master akademskih studija sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Među odabranim projektima našli su se "Igra modula" (autori: Milica Brajović, Ajša Đukić, Anđela Ećimović, Eli Janja Stojanović), "Scene 45" (Tamara Mladenović, Filip Mijailović, Anica Trajković, Julijana Radovanović), "Tok 45" (Anja LJujić, Isidora Toropov) i "Hub 45" (Milana Tokić, Jovana Cakić, Aleksa Ristić, Tatjana Argakijev). Mentorski tim su činili konsultanti Jelena Ivanović-Vojvodić i Aleksandra Stupar, gostujući kritičar Žaklina Gligorijević, koordinator procesa Predrag Jovanović, saradnici Tamara Vuković i Stefan Slavić, i predstavnici lokalne zajednice Jelena Milić-Zlatković i Marko Lilić. Projekat je podržan od strane "Višegrad fonda".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKO PUTOVATI U SEPTEMBRU: Evo koje države traže kovid testove