43. SALON ARHITEKTURE U MUZEJU PRIMENJENE UMETNOSTI: Pod sloganom "Tačka oslonca" od 12.maja do 4.juna u Beogradu

V.V.S.

11. 05. 2021. u 14:28

U MUZEJU primenjene umetnosti će ovogodišnji 43. Salon arhitekture, biti održan od 12. maja do 5. juna, pod sloganom "Tačka oslonca".

43. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ У МУЗЕЈУ ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ: Под слоганом Тачка ослонца од 12.маја до 4.јуна у Београду

Muzej primenjene umetnosti

Zbog pandemije nije moguće organizovati svečano otvaranje sa velikim brojem posetilaca već je planirana dodela nagrada u sredu 12. maja, uz prisustvo predstavnika žirija i predstavnika nagrađenih. Tom prilikom Žiri 43. Salona arhitekture, sastavljen od istaknutih arhitekata (Vladimir Anđelković, Ognjen Đurović, Nada Jelić, Dejan Miljković i Dejan Todorović) dodeliće Gran Pri Salona, nagrade, priznanja i pohvale u kategoriji arhitektura,enterijer, urbanizam, eksperiment i istraživanje, publicistika, teorija i kritika arhitekture.

Izabranim sloganom "Tačka oslonca" Salon upućuje na značaj arhitekture u formiranju životne i prostorne sredine urbanih celina, gradova, mesta, sveukupnog prostora. A samim tim i isticanje značaja ravnoteže u odnosu novoizgrađenog i postojećeg javnog prostora koji nisu u suprotnosti sa potrebama većine građana, običnih stanovnika. Svaka izložba arhitekture, pa i Salon, može se posmatrati kao neka vrsta tačke oslonca,istina krhka tačka oslonca, između ideala arhitektonske struke i realnosti sadašnjeg stanja arhitekture i urbanizma.

Oko trista autora, u sto timova, prikazaće svoje radove iz različitih oblasti arhitekture - javne objekte, stambene i industrijske zgrade, enterijere, eksperimentalne i istraživačke projekte i pisanja o arhitekturi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega