ŠABAN BAJRAMOVIĆ U MUZEJIMA U SAD: Naš legendarni muzičar u bluz i džez legatima

D. A.

07. 05. 2021. u 09:46

ČUVENI "Delta Misisipi bluz" muzej uputio je pismo projekt menadžeru "Nišvil" džez festivala u SAD Jeleni Ivanjac, izražavajući nameru da upriliči izložbu o našem muzičaru Šabanu Bajramoviću, kao prvom Srbinu i Romu u svetu koji bi postao deo njihove postavke.

ШАБАН БАЈРАМОВИЋ У МУЗЕЈИМА У САД: Наш легендарни музичар у блуз и џез легатима

Foto D. Milovanović

"Delta Misisipi bluz" je proslavljeni legat za najpoznatije bluz muzičare iz SAD, posebno one potekle iz Delte Misisipija. Pored ovog, želju za sličnom postavkom pokazalo je još nekoliko bluz muzeja, kao i najčuveniji džez muzej, onaj u Nju Orleansu - čiji je direktor Greg Lambsi potvrdio dolazak na "Nišvil" od 6. do 15. avgusta.

- Tokom Lambsijevog boravka u Nišu razgovaraćemo i o formiranju spomen-sobe Šabana Bajramovića u muzeju džeza u Nju Orleansu sa replikom statue Bajramovića, postavljene na Nišavskom keju - izjavio je direktor "Nišvila" Ivan Blagojević.

Inače, upravo u pomenutim muzejima biće snimani delovi dokumentarnog filma "Ja sam Šaban" producenta i višestruko nagrađivanog reditelja Željka Mirkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba