PREMIJERNO "ULOGA MOJE PORODICE U SVETSKOJ REVOLUCIJI": Na sceni Doma kulture u Gračanici

V.Strugar

22. 04. 2021. u 19:57

PREMJERA predstave "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji" po tekstu Bore Ćosića i u režiji Ivana Vukovića, biće 26.aprila na Kosovu i Metohiji - kao koprodukcija Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta u Prištini na sceni Doma kulture u Gračanici.

ПРЕМИЈЕРНО УЛОГА МОЈЕ ПОРОДИЦЕ У СВЕТСКОЈ РЕВОЛУЦИЈИ: На сцени Дома културе у Грачаници

Narodno pozorište Priština

- Ne umem da se odredim da li je Bora Ćosić moj omiljeni cinik ili moj omiljeni pesnik koji piše prozu. Paradoks. Nešto se u svetu pomeri sa svog mesta, i ceo mehanizam se upali i zaškripi da vrati stvar na mesto ili prosto shvati da je to šraf viška i nastavi dalje. Kao da šrafa nije ni bilo. I tako Bora Ćosić skuplja te odbačene šrafove i pravi nešto, neku mašinu nepoznate svrhe i sastavlja je po sećanju. Iako pre nikada nije postojala. Popravlja je po zvuku. Ne škripi kako treba. Nikada je neće završiti jer na njoj uvek postoji nešto za popraviti - ističe reditelj Ivan Vuković.

Kako kaže, "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji" ima u sebi inspiracije za bezbroj predstava:

- Ova predstava je naša, danas. Radovaću se svakoj sledećoj koju budem gledao jer ću znati koliko su uživali svi dok su je radili i kako su Borine reči drmale prašinu, po ćoškovima pozorišta gde je mislila da je bezbedna.

Igraju Bojan Veljović, Nikola Rakić, Biljana Nikolić, Marija Gašić, Nebojša Vranić, Jelena Orlović, Aleksandra Cucić i Milena Jakšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista