U GUDURAMA AMERIKE: Izložba tri autora u bioskopu "Balkan"

A. P.

08. 04. 2021. u 09:34

U BIOSKOPU "Balkan" danas će biti otvorena izložba "U gudurama Amerike" na kojoj će biti predstavljeni projekti tri autora: video-rad "Zvuci rodnog kraja" Mladena Miljanovića, skulptura "Yugo Amerika" Radoša Antonijevića i instalacija "Amerika" Nenada Maleševića.

У ГУДУРАМА АМЕРИКЕ: Изложба три аутора у биоскопу Балкан

Foto Arhiva

Naziv izložbe, u produkciji Fondacije "Saša Marčeta", predstavlja omaž romanu Karla Maja "U balkanskim gudurama".

"Zvuci rodnog kraja" Mladena Miljanovića je video-rad od 15 minuta kao spoj različitih verzije iste pesme "Napravila Amerika od Bosne državu", autora Ante Bubala.

Metalna skupltura "Yugo Amerika" nastala je 2019. godine i predstavlja školjku automobila Yugo - isečenu i suženu po osi simetrije. Naziv "Yugo Amerika" može da bude ime za sve strategije modernosti na Balkanu.

Instalacija "Amerika" Nenada Maleševića obuhvata tri fotografije, hiljadu crteža i jednu poštansku marku. Serija crteža je započeta 2015. i sadrži deset knjiga, odnosno svezaka, a motiv je Kip slobode u Njujorku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja