IZLOŽBA “DIREKTAN PRENOS - UKLJUČITE ZVUK”: Od 8. aprila u Prodajnoj galerji

V.V.S.

05. 04. 2021. u 15:12

IZLOŽBA Aleksandre Ilić pod nazivom “Direktan prenos - Uključiti zvuk” otvara se 8. aprila u Prodajnoj galerji “Beograd” i biće pred posetiocima do 26.aprila.

ИЗЛОЖБА “ДИРЕКТАН ПРЕНОС - УКЉУЧИТЕ ЗВУК”: Од 8. априла у Продајној галерји

Foto: Promo

U seriji radova pod nazivom „Mute“, na kojoj umetnica radi još od 2018. godine, suprotstavlja se današnjem glasnom, preglasnom društvu u kojem od siline buke, kakofonije glasova i informacija koji potiču sa različitih strana i izvora, kroz medije, široko raspotranjene društvene mreže ili žamora koji dopire sa ulice, mi često više nismo u stanju da raspoznamo svoj glas, svoje misli, lutamo u tom mnoštvu zvukova gubeći sopstveni identitet i mogućnost jasne komunikacije. –I stiče Sunčica Lambić - Fenjčev, istoričarka umetnosti, u predgovoru kataloga.

Aleksandra Ilić (1987) diplomirala je a potom i magistrirala 2015. na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je apsolvent na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Realizovala je 13 samostalnih izložbi i izlagala na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Autorka se galeriji predstavlja najnovijom serija slika pod nazivom ,,Direktan prenos - Uključiti zvuk“ koja predstavlja nastavak ciklusa ,,Mute“ započetog 2018. U fokusu ovog istraživanja je fenomen otuđenja pojedinca i njegove najeksplicitnije manifestacije – odsustva komunikacije ili kako ga autorka naziva ,,mute osećaj“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024