SAHRANJEN BORIS KOMNENIĆ: Tužni prizori sa Novog groblja- Porodica i prijatelji ispratili velikog glumca (FOTO/VIDEO)

Novosti online

11. 03. 2021. u 15:42

GLUMAC Boris Komnenić sahranjen je danas u 15 časova na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

САХРАЊЕН БОРИС КОМНЕНИЋ: Тужни призори са Новог гробља- Породица и пријатељи испратили великог глумца (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović

Veliki broj prijatelja i članova porodice okupili su se kako bi glumca ispratili na večni počinak. Među kolegama i prijateljima bili su Nikola Vujović i Bojan Krivokapić, a potom i  Voja Brajović, Boda Ninković i Dragan Petrović Pele, Nela Mihailović, Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković, Aleksandar Srećković Kubura, Jelena Đokić i mnogi drugi.

Opelo je služeno u crkvi Svetog Nikole, a potom je tužna povorka krenula ka večnoj kući Borisa Komnenića. 

Prethodno je održana komemoracije u čast Borisu Komneniću na Velikoj sceni u Narodnom pozorištu. Govore su držali između ostalog Nebojša Dugalić, Goran Marković, Vida Ognjenović i Ivana Vujić.

 

Podsetimo, čuveni glumac Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini. Prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Tajvanska kanasta", "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi. 

Proglašen je prvakom drame Narodnog pozorišta čiji je bio stalni član još od 1984. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)