BESPLATNA PREDSTVA I RADIONOCA ZA DECU: „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“ Nevid teatra iz Banjaluke

V.V.S.

11. 03. 2021. u 13:54

U MALOM pozorištu „Duško Radović“ biće izvedena u subotu (13.marta) interaktivna, edukativna predstave za decu i odrasle „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”, autora i reditelja Marka Dukića. Ulaz na predstavu je besplatan, uz obaveznu rezervaciju.

БЕСПЛАТНА ПРЕДСТВА И РАДИОНОЦА ЗА ДЕЦУ: „Принцеза Златка у краљевству боја“ Невид театра из Бањалуке

Foto: Depositphotos

Pored predstave, istog dana u foajeu pozorišta održaće se besplatne dramske interaktivne radionica za decu.

Izvođenje je deo turneje Nevid teatra iz Banjaluke širom Srbije u okviru projekta „Obrazovanje kroz igru” koji je realizovan u partnerstvu sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije. Turneja obuhvata deset gradova Srbije: Smederevo, Pančevo, Šabac, Zrenjanin, Sombor, Novi Sad, Gornji Milanovac, Kruševac, Niš i Beograd.

Predstava govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka, i prikazuje deci da je svet obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji svet.

Kraljevstva predstavljaju gradove u Bosni i Hercegovini: Sarajevo, Tuzlu, Banjaluku, Jajce, Trebinje i Mostar.

Kostimografkinje su Maja Mirković i Biljana Tegeltija Bojanić, koje su zajedno sa Đurđicom Bjelošević oblikovale i izradile rekvizitu. U predstavi igraju Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere