DONOSI MUDROST I ISKUSTVO: Mirjana Karanović postala stalni član BDP

M. A. K.

08. 03. 2021. u 23:15

VEZA mene i Beogradskog dramskog pozorišta je od početka bila uzajamna. Ostvarila sam ovde ulogu u veoma dobroj predstavi "Čitač" i odlučila da ostanem, istakla je za "Novosti" glumica Mirjana Karanović, koja je danas potpisala ugovor sa pozorištem na Crvenom krstu.

ДОНОСИ МУДРОСТ И ИСКУСТВО: Мирјана Карановић постала стални члан БДП

Foto Tanjug

Jedna od naših najznačajnijih scenskih umetnica, inače, dosadašnju karijeru gradila je kao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

- Zanimljivo mi je da budem deo ovog ansambla i ove energije - tvrdi glimica.

- U BDP sam prepoznala neku hrabrost, usmerenje ka drugačijem teatru. Pozorištu koji istražuje, radi na tome da stvara trendove, a ne da ih prati. U ovoj kući spajaju mladost i njenu energiju sa iskustvom i mudrošću. Nadam se da će ovo trajati.

Upravnik BDP-a Jug Radivojević za naš list otkriva da za dolazak novih članova nisu otvarali nova radna mesta, već su popunjavali praznine u ansamblu, nastale odlaskom u penziju starijih članova.

- Najbolji način da se razvije teatar je da se ojača glumački ansambl - naglašava Radivojević.

- Ideja je bila da dovedemo najbolje dokazane umetnike, ali i najtalentovanije mlade.

Foto Tanjug

Prvi je tako došao Miloš Biković, pa Andreja Kuzmanović, zatim Marko Gvero, Vanja Nenadić i Branka Katić, da bi nam se sada pridružila i Mirjana Karanović. Ove godine ćemo se pojačati sa još dve izvanredne mlade glumice Ivom Ilinčić i Isidorom Simjonović, a sledeće - Ninom Janković i Miodragom Radonjićem. Sa tih desetoro glumaca, napravićemo selekciju koja će moći da odgovori našem ambicioznom repertoaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)