ŽIVOT PROLAZI, TRENUCI OSTAJU: Otvorena izložba fotografija Rade Vuksanović u KC Ribnica

G.Ć.

11. 02. 2021. u 17:18

U galeriji kraaljevačkog Kulturnog centra Ribnica otvorena je prva samostalna izložba fotografija pod nazivom „Uhvati trenutak” autorke Rade Vukosavljević, pobednice prošlogodišnjeg konkursa za Godišnju izložbu.

ЖИВОТ ПРОЛАЗИ, ТРЕНУЦИ ОСТАЈУ: Отворена изложба фотографија Раде Вуксановић у КЦ Рибница

Foto: KC Ribnica

Autorka izložbe, inače profesor matematike u penziji, fotografijom se bavi iz hobija, a velika strast joj je i planinarenje tako da su najčešći motivi na njenim fotografijama pejzaži, biljke i ljudi.

- Njeno bavljenje planinarenjem i fotografijom svrstavaju je u red ljudi koji nose svestranost u raznim poljima. Možda pretenzije nisu bile umetničke, ali ovi radovi svakako zaslužuju taj epitet i ovom izložbom Rada se svrstava u kraljevačke umetnike fotografije – rekao je na otvaranju Vladan Marinković, predsednik Fotio kino kluba Kraljevo.

Ovom prilikom Rada Vukosavljević je istakla da bi volela da na ovaj način podstakne ljude da i sami odu u prirodu i vide gde se nalaze ti prelepi nasrcisi, ili karanfili sa njenih fotografija.

- Uživo je sve to mnogo lepše, a ja samo pokušavam da uhvatim poneki trenutak – poručila je autorka. - Znate, život prolazi, ali ostaju trenuci zabeleženi na fotografijama koji nas podsećaju gde smo to bili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)