"CEO SE PREDAVAO GLUMI" Kolege se opraštaju od Gorana Daničića - "Izgubili smo divnog glumca i kolegu"

Novosti onlajn

11. 02. 2021. u 16:38

GLUMAC Goran Daničić preminuo je iznenada u 58. godini, u sredu, u Beogradu, a po želji porodice, sahranjen je juče u podne u najužem krugu, saopštili su iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

ЦЕО СЕ ПРЕДАВАО ГЛУМИ Колеге се опраштају од Горана Даничића - Изгубили смо дивног глумца и колегу

Foto: Printscreen/Jutjub

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1990. u klasi profesora Milenka Maričića, kao student generacije. Studirao je zajedno u klasi sa Draganom Jovanovićem, Dejanom Matićem, Nebojšom LJubišićem, Snežanom Divac i Slobodanom Ćustićem.

- Bio je dobar čovek i glumac. Neke ulogu je mogao samo Goran da odigra. Privatno je bio jednostavan i neposredan čovek - kaže Ćustić.

I Nebojša LJubišić ističe da će Gorana pamtiti kao kolegu koji nikad ni o kome nije rekao ijednu ružnu reč.

- Imao je jednu boju koja nije bila prisutna u našem glumištu. Godinama smo bili u istom pozorištu. Radili smo mnogo kao mladi, ali kasnije nije bilo sreće da se sretnemo na nekom projektu. Goran nikada nije ni o jednom kolegi govorio ružno. Ceo se predavao glumi. Baš će mi nedostajati. Žao mi je što nisam mogao s njim da se oprostim jer je već sahranjen - izjavio je LJubišić.

Foto: Printscreen

I Dragan Gagi Jovanović delio je s kolegom dobro i zlo:

- Žao mi je. Zatečen sam. Izgubili smo divnog glumca i kolegu.

Petra Božovića vest je zatekla na snimanju serije.

- Zatečen sam, kao verovatno i sve kolege. Posedovao je jednu specifičnu boju. Na mene je ostavio utisak toplih likova iz romana Branka Ćopića. Mislim prvenstveno na Nikoletinu Bursaća. Zbogom, dragi moj kolega, neka ti je laka crna zemlja - rekao je bard glumišta.

Foto M.Labudović

I Voja Brajović i dalje ne veruje da Gorana više nema:

- Otišao je u punoj snazi. Verovali smo da će večno da živi. Šok za sve nas koji smo ga poznavali.

Goran je, pored glume, veoma voleo sport. Dugo godina trenirao je boks, a do kraja je veoma vodio računa o svom telu. Ostvario je veliki broj zapaženih filmskih i TV uloga. Poslednje su bile u serijama "Klan" i "Delirijum tremens", ali i kultnim filmovima "Mi nismo anđeli", "Sabirni centar", "Zaboravljeni"... Dobitnik je dve Godišnje nagrade JDP (2017, 1995) i nagrade "Dr Branivoj Đorđević" za lepotu govora.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)