MJUZIKL JA SAM MILEVA MARIĆ AJNŠTAJN: Na sceni Srpskog narodnog pozorišta

V.Strugar

08. 02. 2021. u 15:28

NA sceni Srpskog narodnog pozorišta, 13. i 14. februara, Viva Dance Academy izvešće mjuzikl "Ja sam Mileva Marić Ajnštajn", inspirisan knjigom američe autorke Marije Benedikt ”The other Einstein”.

МЈУЗИКЛ ЈА САМ МИЛЕВА МАРИЋ АЈНШТАЈН: На сцени Српског народног позоришта

Foto D. Dozet

Reč je o plesnoj predstavi u četrnaest činova ( u režiji Vladislava Velkovskog i Ivana Alača), sa više od četrdeset mladih plesača studija Viva Dance Academy i njihovih gostiju, Kako se navodi u saopštenju, među njima će biti i diplomirani reditelji Akademije umetnosti u Novom Sadu, glumica Maja Brukner a pojaviće se i plesni klub “Point” iz Novog Sada. Na samom kraju nastupiće članovi hora “ Sveti Roman Slatkopojac” iz Petrovaradina koji su svoje pevačke veštine upotpunili novim glumačkim iskustvima upravo u ovom mjuziklu.

Prilagođena svim starosnim dobima i pored značajne umetničke vrednosti koju ona pruža, evidentna je i njena uloga u popularizaciji rodne ravnopravnosti, ali i same kulture življenja kroz prizmu velike istorijske ličnosti kao što je bila naučnica Mileva Marić Ajnštajn", navode organizatori.

Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada - Evropske prestonice kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!