UŽIVAJTE U KONCERTU NA SAVINDAN: Nastup Beogradskog gudačkog kvareta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“

V.V.S.

26. 01. 2021. u 17:17

ISTORIJSKI muzej Srbije sutra, na praznik Svetog Save, organizuje besplatni onlajn koncert "Beogradskog gudačkog kvarteta", a publika može da ga prati na "Jutjub" kanalu i "Fejsbuk" stranici ove ustanove.

УЖИВАЈТЕ У КОНЦЕРТУ НА САВИНДАН: Наступ Београдског гудачког кварета у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј“

IMS

Koncert se realizuje u okviru ciklusa "Muzikom kroz muzej" i, budući da se prikazuje na Savindan - numera iznenađenja biće inspirisana praznikom posvećenim Svetom Savi, saopšteno je iz Istorijskog muzeja Srbije. Na programu su dela kompozitora Georga Fridriha Hendla, Aleksandra Borodina, Đuzepea Verdija, Dejana Despića, Bele Bartoka, Stivija Vondera i Astora Pijacole.

Snimke koncerata kamernih ansambala "Duo perfeto", "Duo moderato" i "Damar", kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani u prethodnom periodu, zainteresovani građani mogu da pronađu na "Jutjub" kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom korona Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti, prevashodno, usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja, kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.

Koncert na Savindan je najavljen za 19.00 časova, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)