FESTIVAL "KUSTENDORF" ONLAJN: Uživo razgovor sa Končalovskim, Zejtlinom, Kusturicom

N.J.

21. 01. 2021. u 13:44

ČETRNAESTO izdanje Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf počinje sutra 22. januara i to u onlajn formatu, zbog zdravstvene situacije u svetu. Na Mećavniku prvi put neće biti prepoznatljive atmosfere po kojoj značaj i lepotu Srbije prepoznaju na svim meridijanima, ali će publika preko sajta kustendorf.online moći da vidi nove filmove Andreja Končalovskog, Bena Zejtlina, kratka takmičarska ostvarenja, razgovore Emira Kusturice sa učesnicima...

ФЕСТИВАЛ КУСТЕНДОРФ ОНЛАЈН: Уживо разговор са Кончаловским, Зејтлином, Кустурицом

Foto: N.J.

Otvaranje "Kustendorfa" zakazano je za 18 časova.

Publika će u ovom terminu moći da prati otvaranje festivala u okviru koga će biti prikazana reportaža Emira Kusturice "Junaci našeg vremena". Uslediće filmski omaž glumici Fej Danavej, zvezdi filma "Arizona dream", koja sutra slavi rođendan. Publika će zatim uživati u prvih pet kratkih takmičarskih filmova mladih autora iz Nemačke, Bugarske, Poljske, Srbije i Rusije.

Uslediće zatim, prava poslastica za filmske sladokusce - "onlajn" prikazivanje novog filma ruskog velikana Andreja Končalovskog.

Reč je o ostvarenju "Dragi drugovi", ovaj film snimljen je 2020. godine. Film iz perspektive partijskog aktiviste oslikava situaciju iz 1962. godine, kada je posle poskupljenja hrane izbio štrajk radnika u malom industrijskom gradu Novočerkasku. Usledio je masakr koji će zauvek promeniti poglede na svet miliona ljudi pod komunističkim režimom...

Posle srpske "onlajn" premijere filma, publika će biti u prilici da prati razgovor dvojice velikana, starog gosta "Kustendorfa" Končalovskog i domaćina Emira Kusturice.

U okviru programa "Retrospektiva velikana", biće prikazan film "Podzemlje" Emira Kusturice.

I naredni dani, sve do 25. januara, ponudiće uzbudljivo i jedinstveno estetsko i duhovno putovanje putem sajta kustendorf.online.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024