IZLOŽBENA 2021. U BEČKOJ ALBERTINI: Od Direra do "Američke fotografije"

M.A.K.

12. 01. 2021. u 17:02

PRVA izložba čuvenog bečkog muzeja "Albertina" , koja će trajati od 12. februara do 24. maja, "Faces - Moć lica", predstaviće nemačke portrete između dva svetska rata.

ИЗЛОЖБЕНА 2021. У БЕЧКОЈ АЛБЕРТИНИ: Од Дирера до Америчке фотографије

Xenia Hausner Noć škorpiona, 1995 ALBERTINA, Wien - Sammlung Batliner Bildrecht, Wien, 2020

Inspirisana je serijom fotografija Helmara Lerskog "Metamorfoze - Preobražaji kroz svetlost", iz 1935. odnosno 1936.godine. Uslediće postavka "Pejzaži - od Albrehta Direra do Paula Klea", od 5. marta do 30. maja. Na njoj će se naći i dela Brojgela, Rembranta, zlatnog doba holandskog slikarstva, Kanaleta Pusena. Većinu je stekao Albert vojvoda od Tešina osnivač kolekcije.

Krajem aprila, izložbom "Ksenija Hauzner - Istinite laži" biće predstavljena jedna od najznačajnijih austrijskih slikarki današnjice. Reč je o umetnici koja u svom ateljeu postavlja scenografiju za svoje slike. Njene kompozicija, koje uglavnom uključuju i modele, i to pretežno ženske, čine delopvi automobila i vozova, ali i trivijalni svakodnevni predmeti. Postavka će trajati do 25. jula. Izložba "Američka fotografija" , koja obuhvata period od četrdesetih godina 20. veka do početka 21. veka biće otvorena 16. juna i trajaće do 29. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture