FILMSKA EKIPA PONOVO NA OKUPU: Snimanje "Košara" se nastavlja u februaru

J. Ž. S.

05. 01. 2021. u 07:39

SNIMANjE ratnog filma "Košare", u režiji Balše Đoga, koje je počelo 15. jula 2020. godine, pa prekinuto posle samo osam dana, nastaviće se početkom februara, saznaju "Novosti". Novi kadrovi snimaće se na Suvoj planini, Vlasinskom jezeru, u Kraljevu i okolini.

ФИЛМСКА ЕКИПА ПОНОВО НА ОКУПУ: Снимање Кошара се наставља у фебруару

Snimanje filma

Projekat je obustavljen zbog nesuglasica producenata i reditelja Balše Đoga, a u razrešavanje spora uključio se i Filmski centar, koji je uspeo da nađe kompromisno rešenje kojim se omogućava nastavak snimanja.

Ovaj ambiciozni filmski projekat nadahnut je istinitim događajima, a Filmski centar Srbije ga je podržao na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih filmova sa nacionalnom temom. Tom prilikom "Košare" su dobile 50 miliona dinara i to je najveći iznos koji je do sada dodeljen na konkursu. Glavne uloge tumače Jovan Jovanović, Luka Grbić, Viktor Savić, Nikola Kojo i Milica Stefanović. Pored njih u filmu ćemo gledati i Milenu Radulović, Miloša Samolova, Aleksandra Radojičića, Mladena Sovilja, Vladana Gajovića, Milorada Kapora, Miloša Bikovića...

Kao producent "Košara" potpisuje se "Omega prodakšn" i "Telekom Srbije", a podršku su dali Filmski centar Srbije i Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)