IZLOŽBA STUDENATA GENERACIJE UNIVERZITETA UMETNOSTI: Najbolje Teodora Nikolić i Milica Đoković

M.A.K.

04. 01. 2021. u 16:19

RADOVI najboljih studenata generacije Univerziteta umetnosti u Beogradu za školsku 2019/2020. godinu - Teodore Nikolić, sa Fakluteta likovnih umetnosti i Milice Đoković, sa Fakulteta primenjenih umetnosti, biće izloženi tokom janura u Galeriji FLU, u Knez Mihailovoj ulici.

ИЗЛОЖБА СТУДЕНАТА ГЕНЕРАЦИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТА УМЕТНОСТИ: Најбоље Теодора Николић и Милица Ђоковић

Galerija FLU

Rođena 1996. godine u Beogradu, Teodora Nikolić je prošle godine završila master studije slikarstva u klasi profesora Branka Rakovića i upisala je doktorske studije. Prvu samostalnu izložbu imala je 2009. u Dečjem kulturnom centru Beograd i od tada je učestvovala na brojnim grupnim izložbama širom Srbije. O izloženim delima (među kojima je i ilustracija ovog teksta, iz serije o Sari), na kojima su prikazani ljudi iz njenog okruženja, između ostalog, kaže:

- Momenat intime koji se provlači kroz radove, naglašava nužnost interakcije koja je sve češće zamenjena okretanjem sebi.

Na FPU, Milica Đoković (1996), takođe rođena Beograđanka, diplomirala je prošle godine odsek Grafički dizajn. Iz fonda "Miloš Ćirić" na FPU, nagrađena je za najuspešniji rad iz oblasti grafičkih komunikacija, a dobitnica je i stipendija "Dositej" (Fonda za mlade talente Republike Srbije) i Fondacije "Evro za znanje", kao i mnogih dugih priznanja.

- Grafički dizajn je multidisciplinaran i upravo ta njegova širina mi daje mogućnost da se u projektima bavim različitim istraživanjem i da za svaki definišem poseban koncept i način rada - smatra Milica Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)