“HAJDI” U NOVOJ GODINI: Pozorište “Boško Buha” priprema čuveni naslov Johane Špiri za najmlađe

V.V.S.

17. 12. 2020. u 13:58

PRVA premijera u novoj godini, kako planiraju u Pozorištu “Boško Buha”, biće scenska adaptacija čuvenog romana "Hajdi" Johane Špiri.

“ХАЈДИ” У НОВОЈ ГОДИНИ: Позориште “Бошко Буха” припрема чувени наслов Јохане Шпири за најмлађе

Foto: Promo

Nastalo 1881.gdine , gotovo vek i po ovo delo je jedna od najomiljenijih knjiga u odrastanju mnogih generacija. Svojom toplinom i ljupkošću, promoviše životnu radost, inspiraciju i osećanje slobode koje svako dete prepoznaje. Kako poručuju iz teatra za najmlađe, u današnjim vremenima, kada nam planeta na najsuroviji način poručuje da moramo da zastanemo i pogledamo se u oči, kada su materijalistički pristup životu i otuđenost od prirode postali preovlađujući okvir u kome deca odrastaju - priča Johane Špiri je posebno aktuelna i potrebna mladom gledaocu.

U naslovnoj ulozi pojaviće se mlada glumica Mia Jovanović, Klaru će igrati Milica Sužnjević, a ostale uloge članovi ansambla Pozorišta “Boško Buha” : Nemanja Oliverić, Jelena Trkulja, Uroš Jovčić, Katarina Gojković i Miloš Vlalukin.

Autorsku dramatizaciju romana Johane Špiri napisala je Milena Depolo, rediteljka je Đurđa Tešić, scenograf Isidora Spasić, kostimograf Zora Mojsilović, kompozitor Vladimir Pejković, a scenski pokret i koreografiju će raditi Damjan Kecojević.

Probe će se odvijati uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna