S LJUBOM VRAPČETOM DO RUSIJE: Direktan prenos predstave "Kad su cvetale tikve" BDP najaviće svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu

M. A. K.

20. 11. 2020. u 09:20

"Kad su cvetale tikve", nastala prema čuvenom romanu Dragoslava Mihailovića, biće 24. decembra od 18 sati, direktno prenošena u Srbiji i Rusiji.

С ЉУБОМ ВРАПЧЕТОМ ДО РУСИЈЕ: Директан пренос представе Кад су цветале тикве БДП најавиће светско првенство у боксу у Београду

Foto Tanjug

UZ angažovanje čak 19 kamera i reportažnih kola predstava Beogradskog dramskog pozorišta

Na taj način biće najavljeno Svetsko prvenstvo koje će se dogodine organizovati u našem glavnom gradu. O popularizaciji plemenite veštine i putem lajv strima predstave, čiji je boks zaštitni znak, juče su govorili Jug Radivojević, direktor BDP, glavni glumac Miloš Biković (igra Ljubu Vrapčeta) i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

- Predstava "Kad su cvetale tikve" je lična karta BDP i u njoj sem Bikovića igra još 33 glumca - rekao je Radivojević, dodajući da dramatizacija Mihailovićevog dela, u režiji Bobana Skerlića, već sedam godina puni ovu kuću publikom. - U saradnji sa Bokserskim savezom Srbije i Ruskom bokserskom federacijom, dogovorili smo se da ovo bude uvod za Svetsko prvenstvo u Beogradu.

ŠAMPIONAT PONOVO U PRESTONICI

BEOGRAD je pre 42 godine bio domaćin Svetskog prvenstva u boksu, a kako je taj događaj obeležio sport u nekadašnjoj Jugoslaviji, podsetio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

- Sledeće godine je Svetsko prvenstvo ponovo u Beogradu, ponovo će cvetati tikve, boks ponovo postaje deo naše kulture - istakao je Borovčanin.

- "Kad su cvetale tikve" je omiljenija knjiga i predstava svakog boksera.

Tokom vanrednog stanja, podsetio je Radivojević, pokrenut je projekat prve regionalne pozorišne televizije - TVBDP, koja bi trebalo da počne sa radom sledeće godine.

- Malo su se poklopile zvezde, osim što imamo predstavu imamo i Svetski šampionat u boksu, a imamo i mogućnost da predstavu emitujemo i u Rusiji, ali i širom sveta, od Vladivostoka do Los Anđelesa - kazao je Biković, koji je veoma popularan u Rusiji.

- Titlovaćemo predstavu na engleski i ruski. Očekujem da ovo bude proboj srpske pozorišne kulture na rusko područje. Boks je plemenit sport, uči vas kako da budete jaki, zdravi, ali i kako da svoje agresivne porive kanališete.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri