AFRIKA NA TAŠU: Premijera u pozorištu "Duško Radović"

M. A. K.

05. 11. 2020. u 07:40

KORNjAČA i Pas, gonjeni glađu, udružuju se u poduhvatu krađe kokosovih oraha od bogatog i osionog Leoparda, koji je kokosovu palmu - inače deo prirode - prisvojio za sebe.

АФРИКА НА ТАШУ: Премијера у позоришту Душко Радовић

Foto Pozorište "Duško Radović"

U najkraćem, ovo je siže projekta "Kradljivci kokosovih oraha", koji je inspirisan bajkom naroda Lulu iz države Kongo, a prema dramatizaciji koju je potpisala sa Tijanom Grumić, na scenu Malog pozorišta "Duško Radović" postavila rediteljka Anđelka Nikolić. Premijera predstave koja na Tašmajdan donosi magiju Afrike, planirana je za večeras u 20 časova, a prva repriza za subotu u 17.

ZAHVALNICA VUKICI STRUGAR

Povodom dana pozorišta, na predstavljanju novog projekta, podeljene su i zahvalnice novinarima i medijima, koji su njihov angažman učinili vidljivijim, a među kojima je i Vukica Strugar, iz kulturne rubrike "Novosti".

Maske je kreirala  Adrijana Simović, a muziku (izvodi se i uživo na neobičnim instrumentima, sličnim afričkim) - Irena Popović. Uloge su poverene Vladislavi Đorđević, Dušici Sinobad, Marijani Vićentijević Badovinac, Marijani Petrović i Milošu Anđelkoviću. U osmišljavanju interaktivnih delova predstave učestvovali su Petar Lukić i deca, polaznici letnjeg programa Seoskog kulturnog centra Markovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini