SEDAM DANA PRESTONICA PISANE REČI: Nedelja "Kaleidoskopa kulture" u Novi Sad dovodi domaće i strane pisce

J.S.

21. 09. 2020. u 11:45

LAUREATI književne nagrade koju dodeljuje NIN, Slobodan Tišma i Aleksandar Gatalica, kao i novosadski autor proze i poezije Laslo Blašković i književnik, kritičar i urednik Franja Petrinović, te evropski priznati, višenagrađivani Dejan Tiago Stanković, Isabel Veri, Loran Seksik, Barbi Marković, Veronika Murek samo su neki od književnika zbog kojih će Novi Sad u narednih sedam dana biti sinonim za evropski centar književnosti.

СЕДАМ ДАНА ПРЕСТОНИЦА ПИСАНЕ РЕЧИ: Недеља Калеидоскопа културе у Нови Сад доводи домаће и стране писце

Foto V. Danilov

Kulturne stanice Svilara, Eđšeg, Karavan ugostiće 20 stranih i 70 domaćih pisaca, kao i preko 30 muzičara i tako zaustaviti Novi Sad na momenat, jer je vreme za knjigu.

- Nedelja "Kaleidoskopa kulture" koja traje do 25. septembra, posvećena je predstavljanju raznolikosti domaće književne scene, povezivanju domaćih i evropskih autora, otkrivanju novih mesta i novih formata za književne događaje, decentralizaciji kulture kao i razvoju publike - kažu organizatori ovog jedinstvenog praznika pisane reči.

Još jedan festival

NEDELjI književnosti kulture pridružuje se i Međunarodni novosadski književni festival od 21. do 25. septembra, koji će okupiti više od 30 pisaca iz Srbije, 10 stranih pisaca i 30 muzičara.

Ovoga puta, zbog mera predostrožnosti usled virusa korona književne događaje publika će moći da prati i onlajn, putem sajta "Kaleidoskopa kulture", kao i Jutjub kanala "Novi Sad 2021.

Foto promo

U utorak 22. septembra u 19 sati plato ispred "knjižare koja svira", Bulevar Books-a biće prepušten mladim pesnikinjama Radmili Petrović i Maši Seničić u okviru programa "Knjiške večeri Milana Mumina", uz čitanje poezije na engleskom i srpskom, svirku, uslediće razgovor sa Zlatom Mikljom.

U petak, 25. septembra (19 sati) u Kulturnoj stanici Svilara na književnoj večeri govoriće Slobodan Tišma, Milan Tripković, Marijana Čanak, Andrea Popov Miletić, Franja Petrinović i Laslo Blašković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024