SAGA O MILETIĆU DIŽE ZAVESU: U Subotici večeras svečano otvaranje 27. Palićkog filmskog festivala

J. LEMAJIĆ

12. 09. 2020. u 14:00

DODELOM nagrade "Aleksandar Lifka" za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji Mirjani Karanović i premijerom filma Darka Bajića "U ime naroda" večeras u Subotici počinje 27. festival evropskog filma Palić, koji će trajati do 18. septembra.

САГА О МИЛЕТИЋУ ДИЖЕ ЗАВЕСУ: У Суботици вечерас свечано отварање 27. Палићког филмског фестивала

Foto: Produkcijska kuća Zillion

- Radujem se da smo posle dva odlaganja na pragu 27. Festivala evropskog filma. Svih ovih godina trudili smo se da on opstane, postane i ostane ono što jeste - najbolji festival u našoj zemlji i okruženju - ističe Radoslav Zelenović, direktor Festivala evropskog filma Palić. - Neizvesnost je ono što godinama prati ovaj festival, bilo je nekoliko kriznih godina, ali se nikada do sada nismo susreli sa ovakvom pošasti koja je zaustavila život ne samo kod nas, nego svuda u svetu.

PRETPREMIJERA

NA najvećoj sceni SNP sinoć je pretpremijerno prikazan film "Ime naroda". Ovo ostvarenje po scenariju Milovana Vitezovića, predstavlja biografsko -istorijsku priču o "narodnom tribunu" Svetozaru Miletiću. Njega igra Ljubomir Bandović, a u ostalim ulogama su Žarko Laušević (Jovan Jovanović Zmaj), Katarina Žutić (Milica Miletić Tomić), Nikola Ristanovski (Jaša Tomić)...

J. S.

Ali će on ipak biti održan u svom punom kapacitetu i molimo sve da se pridržavaju propisanih mera. Moja porodica je imala tešku situaciju sa koronom, supruga mi je preminula, a ja sam bio zaražen, i zato apelujem na sve da poštujemo mere i da ne zažalimo što smo insistirali na održavanju festivala.

Više od stotinu filmova biće prikazano u bioskopima "Eurosinema" i "Aleksandar Lifka" u Subotici i "Abazija" na Paliću.

Za nagradu "Zlatni toranj" i Palićki toranj nadmetaće se i Pinokio", "So od suza", "Šarlatan", "Undin"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna