NADREALISTI U ČAST: „Matićevi dani“ biće održani u Ćupriji od 9. do 13. septembra

Z. Gligorijević

07. 09. 2020. u 12:42

PESMOM Dušana Matića "More", koju će na francuskom i srpskom jeziku u Narodnoj biblioteci "Dušan Matić" u 12.00 časova govoriti učenici ćuprijske Gimnazije u Ćupriji počeće 39. „Matićevi dani“.

НАДРЕАЛИСТИ У ЧАСТ: „Матићеви дани“ биће одржани у Ћуприји од 9. до 13. септембра

Foto: Z. Gligorijević

Pola sata kasnije profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu dr Milanka Todić održaće predavanje na temu „Supruga, muza, umetnica: žena u beogradskom nadrealizmu“, a potom će biti otvorena izložba bibliotečke građe o nadrealizmu u Srbiji.

Na programu manifestacije, koja je posvećena velikanu srpskog nadrealizma, Dušanu Matiću, rođenom u Ćupriji, biće poetski susreti, predavanja, okrugli sto na temu "Uvek prisutni Matić", koncerti...

U nedelju, 13. septembra, u 14 sati u Narodnoj biblioteci "Dušan Matić" biće dodeljena književna nagrada "Matićev šal" za 2020. godinu najboljem mladom pesniku do 27 godina života za prvu knjigu pesama, objavljenu od 1. septembra 2019. do 31. avgusta 2020. godine.

Foto: Z. Gligorijević

Tradicionalna izložba umetničkih dela nastalih po motivima iz stvaralaštva Dušana Matića koji su prispeli na konkurs "Matiću u čast" biće otvorena u 19 sati u Muzeju "Horeum Margi - Ravno".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024