NEDELJA PROĐE Nenad Okanović glumac

Ivan Lovrić

12. 07. 2020. u 20:49 >> 20:49

I TAKO... Naša najgledanija televizijska serija "Selo gori, a baba se češlja" ponovo se prikazuje. Veliki doprinos popularnosti ovog ostvarenja dao je i Nenad Okanović, u ulozi sina Dragana.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ Ненад Окановић глумац

D.Milovanović

Šta je razlog velikog uspeha "Sela"?

- Više stvari se uklopilo. Radoš Bajić vrhunski poznaje mentalitet ljudi moravskog kraja. Naravno, tu su i sjajan tekst i cela glumačka ekipa. Kada se sve to lepo složi u jedan mozaik, uspeh ne može da izostane.

Reč je o iskrenom svedočanstvu o srpskom narodu.

- Gotovo bi se moglo reći da je sve uklopljeno u mali etnografski muzej. Sve što smo tamo radili bilo je originalno, bez isfenirane scenografije. Od muljanja grožđa, muže krava, pa sve do slavljenja slave onako kako bog zapoveda.

Očigledno je u pitanju normalnost, koja često nedostaje u stvarnom životu.

- To su obične ljudske priče o normalnim ljudima i njihovim životima. Što bi Radoš rekao, to je saga o srpskom selu.

Veliku popularnost stekli ste kao sin Dragan.

- Jednostavno, Dragan je dobar srpski sin. On je oličenje dobrote i poštenja, čovek koji nikome ništa loše nije uradio. Može se slobodno reći da je taj dečko čak i predobar za ovaj naš svet.

Nasuprot Draganu, u seriji "Ubice mog oca" igrali ste negativca.

- Igrao sam lopova Peru. Ali uvek se trudim da opravdam lik koji igram, bez obzira na to da li je pozitivan ili negativan.

Oprobali ste se i kao voditelj kviza "Ja volim Srbiju".

- To je fenomenalno iskustvo. Pogotovo zbog saradnje sa mojim idolom iz detinjstva, Dr Neletom Karajlićem. Nas dvojica smo se kao voditelji sjajno zabavljali.

Kako provodite vreme u ovo doba korone, koje ne prestaje?

- Porodica i ja se čuvamo i pridržavamo se svih uputstava. I drugima bih sugerisao da se pridržavaju pravila, jer vrag je odavno odneo šalu.

Koji su vam dalji glumački planovi?

- Trebalo je da igram u Šijanovom filmu "Budi bog s nama", ali je snimanje odloženo za oktobar. Već sam snimio neke scene sa Lazarom Ristovskim u seriji "Drim tim". Imam i privatnu produkciju, i radim projekat za decu u Republici Srpskoj, najveći u regionu u poslednjih trideset godina. Prošle godine je išla prva sezona kviza "Nauči se, čoveče", kroz koji je prošlo više od dve hiljade dece. U maju je trebalo da snimimo drugu sezonu, ali smo je zbog ove situacije pomerili za septembar.

Šta vam je obeležilo proteklu nedelju, mimo profesije?

- Jedna lepa plovidba katamaranom po Dunavu sa porodicom i prijateljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!