"OVO NEDELO JE SUŠTINSKA SLABOST I NEMOĆ, ODRAZ PANIKE I STRAHA" Nenad Jezdić za "Novosti" nakon zabrane ulaska na KiM

V.V.S.

14. 05. 2024. u 13:17

MONODRAMU Nenada Jezdića "Knjiga o Milutinu" neće videti publika u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću - bez ikakvog obrazloženja, ekipi predstave u produkciji Zvezdara teatra zabranjen je prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom.

ОВО НЕДЕЛО ЈЕ СУШТИНСКА СЛАБОСТ И НЕМОЋ, ОДРАЗ ПАНИКЕ И СТРАХА Ненад Јездић за Новости након забране уласка на КиМ

foto Nikola Vukelić

Ovim povodom popularni glumac izjavljuje:

- Najblaže rečeno - tužno!!! Nedopustivo je donošenje ovakve odluke, ko god da odlučuje da li će se nešto igrati ili ne. Ovo nedelo je suštinska slabost i nemoć, a samo izgleda i čini se silna i to prema jednom pozorištu. Necivilizacijski čin, antikulturni i antipozorišni - ogorčen je Nenad Jezdić.

- Ne dozvoliti Srbima ili bilo kome da prisustvuje izvođenju svog kulturnog, duhovnog i slavnog nasleđa kroz predstavu "Knjiga o Milutinu", jeste odraz straha i panike. Sreća pa je ova monodrama, na moju veliku radost i ponos, antiratna drama. Radovalo bi me da i ljudi albanske populacije na Kosovu mogu da je poslušaju, budući da se Milutin ne svrstava ni u jednu ideologiju ili politiku, već samo postavlja ljudsku i moralnu dilemu, po pitanju svih naših nerazumevanja i stradanja, kako svog, tako i drugih naroda sa ovih prostora. "Knjiga o Milutinu" je svakako, nešto najlekovitije što danas svi treba da čujemo, ali u atmosferi najveće stigmatizacije mog naroda, nekoliko decenija unazad, zabrana i granice za kulturu me nimalo ne iznenađuju. Sve u svemu, izuzetno - primitivno!!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

SNIMCI HAOSA: Jeziva tuča huligana zgrozila Evropu! Korišćene štangle, bejzbol palice, motke -  ima teško povređenih (VIDEO)