GOSTI U BALETU NARODNOG POZORIŠTA: Zvezdani par u "Žizeli"

M. N. M.

16. 04. 2024. u 18:00

INTERNACIONALNE baletske zvezde, prvaci Nacionalnog baleta iz Amsterdama Ana Cigankova i Giorgi Potshišvili gostovaće večeras, i u četvrtak, u "Žizeli", koja se izvodi od 19.30 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

ГОСТИ У БАЛЕТУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА: Звездани пар у Жизели

NP promo

U tom biseru belog baleta, na muziku Adolfa Adama, u koreografiji Leonida Lavrovskog, Cigankova će nastupiti u naslovnoj ulozi, dok će se Potshišvili, koji prvi put boravi u Beogradu, predstaviti kao princ Albert, uz naš ansambl i orkestar, pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović.

Cigankova je dobro poznata beogradskoj publici jer je s velikim uspehom gostovala na našoj sceni nekoliko puta, iz Boljšoj teatra odlazi u Budimpeštu i postaje primabalerina u Nacionalnom baletu Mađarske, a 2007. i u Nacionalnom baletu u Amsterdamu.

Potshišvili, rođen u Tbilisiju, prvak je Nacionalnog baleta u Amsterdamu a slovi za "fenomenalnog plesača sa talentom koji se retko viđa, harizmatičnu scensku ličnost sa neverovatnim skokovima, fantastičnom tehnikom i prirodnim osećajem za partnerstvo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?