OTVARANJE 46. SALONA ARHITEKTURE: Tradicionalna smotra od četvrtka u Muzeju primenjene umetnosti

M.A.K.

25. 03. 2024. u 15:37

ŽIRI 46. Salona arhitekture odabrao je 126 radova koji će biti predstavljeni na izložbi, koja će biti svečano otvorenau Muzeju primenjene umetnosti u četvrtak, 28. marta, u 18 časova. Odziv na ovogodišnji konkurs bio je veliki, a pristiglo je ukupno 286 radova.

ОТВАРАЊЕ 46. САЛОНА АРХИТЕКТУРЕ: Традиционална смотра од четвртка у Музеју примењене уметности

Foto promo

Među izabranim delima, njih 38 se odnosi na radove iz grupe realizovanih projekata svih tipova objekata, urbanih i javnih prostora, unutrašnje arhitekture, zaštite graditeljskog nasleđa, rekonstrukcije i adaptacije postojećih objekata i prostora, efemerne arhitekture. Odabrano je i 37 radova koji se tiču istraživanja, eksperimenata arhitektonske prakse i teorije, nerealizovanih projekata, konkursnih radova, produkcije u domenu digitalnog prostora i arhitektonske fotografije. Postavku će činiti i 35 studentskih radova, kao i 16 publikacija.

Foto promo

 

Na svečanom otvaranju publici će se obratiti članovi Saveta 46. Salona arhitekture, i to Slobodan Jović, ispred MPU, Vesna Cagić Milošević, ispred udruženja UAS, Žaklina Gligorijević, ispred udruženja ŽAD, Marko Korošec, ispred ASAP-a i Biljana Jotić, direktorka MPU, koja će svečano otvoriti smotru. Tokom trajanja Salona, u MPU će biti organizovana predavanja, paneli, stručna vođenja i radionice. Krajem aprila očekuje predavanje gošće iznenađenja, kao i svečana dodela nagrada, pohvala i priznanja u Jugoslovenskoj kinoteci, a Salon će biti zatvoren promocijom kataloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?