VREDNOST STVARANJA LEPOTE: Dani italijanskog dizajna u Muzeju nauke i tehnike, od 26. marta

M.A.K.

20. 03. 2024. u 15:23

DANI italijanskog dizajna, osmi put održaće se u Beogradu, i otpočeće izložbom "Stvaranje vrednosti. Inkluzivnost, inovacija i održivost",u Muzeju nauke i tehnike(Skenderbegova 51), 26. marta u 19 časova.

ВРЕДНОСТ СТВАРАЊА ЛЕПОТЕ: Дани италијанског дизајна у Музеју науке и технике, од 26. марта

Foto promo

Postavka predstavlja izbor komadnog nameštaja vodećih italijanskih kompanija, a posebno stolica.

Ovogodišnja tema -"Stvaranje vrednosti" -stavlja akcenat na proces stvaranja, koji vodi ka kreiranju "lepih" objekata industrijskog dizajna sa estetske tačke gledišta, ali i visoke "materijalne" vrednosti, kao rezultat kvaliteta sirovine i proizvodnih procesa koji kombinuju tradiciju i zanatstvo sa najsavremenijim tehnikama u pogledu tehnologije i ekološke održivosti, čime se ponovo potvrđuje primat Italije u pogledu zanatskog umeća i proizvodnje. Budući da Muzej nauke i tehnike u svom sastavu poseduje zbirke industrijskog dizajna, zanatstva, arhitekture i graditeljstva, proizašla je saradnja na manifestaciji Dan italijanskog dizajna 2024.

Ova manifestacija se održava od 2017. godine s ciljem da skrene pažnju na mesto italijanskog dizajna, kao značajnog sektora italijanske kulture i privrede. Jer, dizajn u Italiji prožima oblast kulture, umetnosti i filozofije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave